Redactia.ro
Home » Homepage » Nicușor Dan a făcut anunțul: terasele și cafenelele din Centrul Vechi și Herăstrău vor dispărea definitiv: „O să le demolăm. O să începem în primăvara asta”

Nicușor Dan a făcut anunțul: terasele și cafenelele din Centrul Vechi și Herăstrău vor dispărea definitiv: „O să le demolăm. O să începem în primăvara asta”

Nicușor Dan a anunțat că are mari planuri din primăvara asta cu Bucureștiul

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a lansat un avertisment sever adresat proprietarilor de cafenele, terase și restaurante situate în zona Centrului Vechi și în parcul Herăstrău. În cadrul unei intervenții la Digi24, edilul a declarat că multe dintre aceste localuri funcționează pe baza unor autorizații obținute ilegal și că, în primăvara acestui an, vor începe demolările clădirilor ilegale din aceste zone, cu accent pe zona Lipscani din Centru Vechi.

Ce a anunțat primarul Nicușor Dan

Nicușor Dan a subliniat că majoritatea autorizațiilor de construire pentru aceste localuri sunt nelegale, obținute pe spații verzi sau în zone unde nu respectă normele de siguranță la incendiu și cutremur. Deși unele autorizații datează din 2010 și perioada de contestare a expirat, Primăria Capitalei este hotărâtă să acționeze împotriva acestor construcții ilegale.

În ceea ce privește situația din parcul Herăstrău, Primarul General a menționat că aproape toate autorizațiile localurilor sunt nelegale, dar termenul pentru contestarea acestora a expirat. Ca soluție pe termen mediu, administrația locală intenționează să găsească o nouă locație pentru relocarea acestor afaceri, astfel încât parcul să fie eliberat și restituit cetățenilor.

„Cele mai multe dintre ele au autorizație de construire, autorizația este nelegală, pentru că acolo este spațiu verde. Numai că momentul la care tu puteai să contești acele autorizații data și în 2010 era de un an. Dacă sunt nelegale o să le demolăm. O să începem în primăvara asta cu zona Lipscani. Cele care sunt ilegale vor fi dărâmate. Acolo este o problemă și de siguranță la incendiu și la cutremur.

În Herăstrău, autorizații nelegale au aproape toate, iar noi nu mai suntem în termen pentru a le contestat. Soluția pe termen mediu e să găsim o locație și dezbaterea pe care o să o avem pe Planul Urbanistic General chiar în prima jumătate a acestuiam o să reflecăm la problema asta, să găsim o locație ca toți oamenii ăștia să se mute și să lase parcul în pace”, a declarat Nicușor Dan la Digi24.

Nicușor Dan demolează clădirile care funcționează ilegal

Referindu-se la implicarea personală în această inițiativă, Nicușor Dan a precizat că demersul nu este unul personal, ci face parte dintr-o problemă mai largă de informare publică și de gestionare a spațiilor urbane. De asemenea, a abordat subiectul alegerilor, subliniind necesitatea unui sistem electoral care să permită exprimarea diversității politice, menționând avantajele alegerilor în două tururi pentru legitimitatea reprezentării politice.

„Democratic, ar trebui ca alegerile să fie în două tururi. Dă șansa unor partide mai mici să-și exprime ideile. Avantajul alegerilor între două tururi e că fiecare are o altă legitimitate. Avem un partid mare în București, PSD, nu înțeleg de ce, cu un candidat care, oricine ar fi el, face 30%”, a spus Nicușor Dan.

Aceste declarații vin în contextul în care Bucureștiul se confruntă cu provocări semnificative în ceea ce privește utilizarea spațiilor publice și respectarea legislației urbanistice. Demersurile anunțate de Nicușor Dan sunt așteptate cu interes de către bucureșteni, care doresc o capitală mai ordonată și mai sigură.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: