Redactia.ro
Home » Știri » Nicușor Dan nu poate fi primar al Bucureștiului. Anunțul făcut de acesta pe Facebook

Nicușor Dan nu poate fi primar al Bucureștiului. Anunțul făcut de acesta pe Facebook

Cum arată apartamentul în care stă cu chirie Nicușor Dan

Nicușor Dan, primarul ales al Capitalei nu poate încă să depună jurământul pentru preluarea noii funcții. Asta pentru că 52 de persoane, majoritatea actuali și foști consilieri PSD îi contestă mandatul. 

Mandatul lui Nicușor Dan contestat de 52 de persoane

La o lună după ce a fost ales primar al Capitalei, Nicușor Dan află că nu își va putea încă depune jurământul pentru preluarea noii funcții, deoarece 52 de persoane, majoritatea foști și actuali reprezentanți PSD i-au constestat noul mandat. Așadar, edilul ales a anunțat că dosarul celor 52 de opozanți, are termen la Curtea de Apel, luni, 26 octombrie. Acest lucru înseamnă că până la data respectivă Nicușor Dan nu va putea fi primar general, informează capital.ro.

”Bucureștiul are mari probleme de rezolvat, cele mai urgente fiind criza coronavirusului, termoficarea și colapsul financiar. În acest context, validarea de către Tribunal a mandatului meu de primar a fost contestată prin 52 (cincizeci și două) cereri de apel, formulate în majoritate de foști și actuali consilieri PSD. Dosarul celor 52 de apeluri are termen luni, la Curtea de Apel. Urgența PSD nu este însă rezolvarea problemelor orașului, ci intârzierea preluării mandatului meu. Probabil că mai au nevoie de câteva zile în plus ca să șteargă niște urme și ca să rezolve solicitările unor „prieteni” , a scris Nicușor Dan pe facebook.

Nicușor Dan: ”Oamenii PSD, cei responsabili de dezastrul din termoficare”

Nicușr Dan îi mai acuză în postare pe social-democrați că ei sunt încă responsabili de problemele la sistemul de termoficare din Capitală, pentru că Firea este încă primar.

”În același timp, oamenii PSD, cei responsabili de dezastrul din termoficare – cer imperativ apă caldă și căldură în București, uitând că Firea e încă primar în funcție, iar responsabilitatea este încă a ei! Se dovedește acum că respectul Gabrielei Firea și al PSD București față de cetățenii Capitalei e zero. Pesediștii sunt deja ocupați cu campania electorală pentru alegerile parlamentare și înțeleg probabil să-și facă această campanie pedepsind bucureștenii și neglijându-și atribuțiile pe care le au, conform legii, până în ultima zi oficială de mandat. Cât despre Gabriela Firea, vă amintiți cum, înaintea alegerilor, susținea categoric că nu se ține de scaunul de primar? După ce a arătat că nu știe să piardă, Gabriela Firea nu reușește nici să părăsească cu demnitate funcția de primar,” a mai scris Nicușor Dan, pe contul său de Facebook.

Reamintim că pe data de 27 septembrie, Nicușor Dan a fost ales primar general al Capitalei, în detrimenul Gabrielei Firea.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: