Redactia.ro
Home » Știri » Nimeni nu știa asta! Ce făcea Elena Ceaușescu în spatele ușilor închise ale vilei din Primăverii

Nimeni nu știa asta! Ce făcea Elena Ceaușescu în spatele ușilor închise ale vilei din Primăverii

Cuplul Nicolae și Elena Ceaușescu a fost cu siguranță unul dintre cele mai marcante din istoria României. Chiar daca s-au scris multe lucruri despre relația celor doi în mediul politic, puține au fost cele legate de intimidate și timp liber. Vila din Primăverii ascunde însă multe secrete, care încep să iasă ușor la iveală.

Elena Ceaușescu, mult iubita și apreciata tovarășă avea obiceiuri destul de greu de crezut în zilele noastre. Tovarășă din Primăverii reușea să se ocupe de plăcerile personale, astfel că, de fiecare dată când avea ocazia, acesta făcea yoga. În plus, pentru a se ocupa de acest lucru, ea își ruga servitorii să părăsească vila, după care începea să practice yoga.

Nicu Ceaușescu a “convertit-o” la yoghinism

Cel care a reușit să o convingă pe Elena Ceaușescu de practicile yoga a fost nimeni altul decât fiul său, Nicu Ceaușescu. Profitând de statutul de fiu de președinte, Nicu a umblat prin lume, unde a căpătat diverse obiceiuri. Astfel că, după întoarcerea de la studiile din Elveția, unde se presupune că ar fi învățat să practice yoga, Nicu ar fi povestit toate aceste lucruri mamei sale, pe care a și convins-o de puterea benefica a yoghinismului.

Ceauseasca făcea yoga în secret

Cum practicile yoga și în general practicile de orice fel erau subiecte tabu în era comunistă, Elena Ceaușescu a fost nevoită să facă yoga pe ascuns, în vila din Primăverii. ”Valentin Ceaușescu, fiind student în Elveția, vine la un moment dat acasă și îi face capul mare mamei sale, povestindu-i despre meditația transcendentală pe care a practicat-o acolo. La foarte scurt timp se creează o catedră de meditație transcendentală la Facultatea de Psihologie din București. Meditația transcendentală devine o modă, prinde, și iată cum, deodată, încep ședințele la care veneau toți oamenii importanți din România acelui moment. Întâlnirile aveau loc în garsoniera dublă a verișoarei mele”, a povestit Ștefan Mateic, sculptor din vremea comunismului și cel care a dezvăluit acest secret si citat de Impact.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: