Redactia.ro
Home » Știri » Ninge abundent! Ce zone din România sunt acoperite de un strat gros de zăpadă înainte de Paști

Ninge abundent! Ce zone din România sunt acoperite de un strat gros de zăpadă înainte de Paști

Ninsori

La final de aprilie, iarna nu dă semne că ar vrea să se retragă. În mai multe zone din țară a început să ningă abundent și să se depună straturi groase de zăpadă.

Ninge abundent! Ce zone din România sunt acoperite de un strat gros de zăpadă înainte de Paști

Deși mai este foarte puțin timp până când Paștele va sosi, iarna nu îi lasă loc primăverii să își facă simțită prezența așa cum ar trebui, în această perioadă. În nord-estul județului Covasna, pe DN11, zona Pasul Oituz și DN2D, la limita cu județul Vrancea, dar și în județul Harghita ninge ca-n povești.

În Brașov, pe drumurile afectate, s-a intervenit cu utilaje de deszăpezire. Pentru că mulți șoferi au fost luați prin suprindere de vremea rea și nu au mașinile echipate corespunzător, reprezentanții DRDP, îi avertizează să evite aceste zone și să conducă cu atenție.

„Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov acționează cu utilaje de deszăpezire pe toate sectoarele de drum afectate. Vă rugăm să nu circulați în aceste zone dacă nu ați apucat să vă schimbați cauciucurile de iarnă și să adaptați viteza la condițiile de drum!”, transmit reprezentanții DRDP pe pagina de Facebook.

Și pe drumurile afectate din județul Harghita s-a intervenit cu echipaj de deszăpezire. A mai fost nevoie de 14 tone de sare, respectiv opt tone sare pe DN13B în judeţul Harghita şi șase tone sare pe DN11 şi DN2D în judeţul Covasna. Totodată, reprezentanţii DRDP precizează, că pe DN13B, între km 10+000-32+000 Praid- Borzont, stratul de zăpadă este de 1-2 cm. Carosabilul este ud pe celelalte căi de circulație din județul Harghita.

Vremea în următoarea perioadă

În următoarea perioadă, vor fi temperaturi crescute, până la 24 – 25 grade Celsius, dar şi temperaturi scăzute, spre zero grade Celsius. Potrivit ANM, în perioada 26 aprilie-9 mai vor fi ploi în mai multe zone ale țării. Odată cu acestea, temperaturile vor fi scăzute mai multe decât normal, în special în regiunile intracarpatice. Abia din zece  mai, valorile termice se vor stabili la cele normale perioadei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: