Redactia.ro
Home » Homepage » Ninge în România. Iarna a venit în forță la munte. Imagini de poveste pe Transfăgărășan

Ninge în România. Iarna a venit în forță la munte. Imagini de poveste pe Transfăgărășan

GALERIE FOTO (2)

Ninge abundent în România. Iarna și-a intrat în drepturi, iar pe Transfăgărășan sunt peisaje de poveste. Drumarii au fost nevoiți să intervină cu utilaje. În aproape toată țara au căzut precipitații sub formă de ploaie.

Ninge în România

Temperaturile au scăzut semnificativ, în ultimele zile. Vremea s-a răcit, iar precipitațiile și-au făcut apariția în mai multe zone de la noi din țară. La munte ninge abundant, iar peisajele parcă sunt desprinse din povești. Vântul suflă cu putere la munte, iar pe Transfăgărășan drumarii au fost nevoiți să intervină cu utilaje. În acest sfârșit de săptămână sunt așteptate ploi slabe sau burniță în majoritatea regiunilor, inclusiv în Bucureşti. Meteorologii au anunțat că în perioada 14 noiembrie – 12 decembrie, vremea va fi rece în majoritatea regiunilor. Luna decembrie o să vină cu temperaturi mai reci decât cele normale pentru acest interval şi precipitaţii sub formă de ninsori la munte.

În zilele următoare va ploua în majoritatea regiunilor, iar la munte ninge. Salvamont Argeş a publicat imagini de poveste cu zăpada depusă noaptea trecută, la Cabana Salvamont cota 2000 Transfăgărăşan.

Cum va fi vremea în perioada următoare

Valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în majoritatea regiunilor, posibil ușor mai coborâte în cele nord-estice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui ușor deficit în zonele montane”, anunță ANM, despre perioada 14 noiembrie – 12 decembrie.

În săptămâna 21 – 28 noiembrie temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, excepție făcând nordul extrem, unde vor fi local deficitare.

În săptămâna 28 noiembrie – 5 decembrie temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice perioadei. Regimul pluviometric va fi deficitar în vest, nord-vest și centru, dar mai ales la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, se mai arată în informatrea făcută de ANM.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: