Redactia.ro
Home » Știri » Ninge în România! Zonele unde s-a așternut primul strat de zăpadă

Ninge în România! Zonele unde s-a așternut primul strat de zăpadă

Alertă meteo: Ninsori abundente și temperaturi în scădere în toată țara! Capitala se pregătește pentru un strat de zăpadă de 12 centimetri

Ninge în România! Iată zonele unde s-a așternut primul strat de zăpadă!

Zonele unde s-a așternut primul strat de zăpadă

În ultimele zile, temperaturile au înregistrat o scădere semnificativă în țară. În zonele de munte, termometrele au coborât frecvent sub pragul de îngheț, iar pe vârfurile înalte ale munților, primul strat de zăpadă a început deja să se aștearnă.

Primul strat de zăpadă s-a instalat la altitudini ridicate, depășind 2500 de metri. Sergiu Olteanu, meteorolog la stația Vf. Omu, a distribuit imagini pe platformele de socializare cu primele semne ale ninsorii din acest an, conform informațiilor furnizate de Antena3 CNN.ro.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Sergiu Olteanu (@sergiuserge)

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Sergiu Olteanu (@sergiuserge)

Ninsoare și la Câmpulung Moldovenesc

În imagini, se poate observa cum vântul suflă puternic, iar fulgii de zăpadă încep să se acumuleze, creând astfel primul „covor de zăpadă” al acestui sezon. Totodată, zăpada a făcut apariția și în localitatea Câmpulung Moldovenesc în zilele recente, aducând bucurie locuitorilor, care au întâmpinat primul episod de iarnă. Reprezentanții unui hotel din Câmpulung Moldovenesc au anunțat cu entuziasm, publicând un videoclip cu primii fulgi de zăpadă ai anului.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de WILD BUCOVINA (@wild_bucovina)

Scăderea bruscă a temperaturilor

Meteorologii anunță că în săptămâna curentă vremea va rămâne în general frumoasă, iar temperaturile vor fi comparabile cu cele dintr-o zi de vară. Cu toate acestea, începând din săptămâna următoare, temperaturile vor înregistra o scădere abruptă și se vor menține sub nivelurile obișnuite pentru această perioadă până la finalul lunii octombrie.

Când va ninge în Capitală

Specialiștii de la AccuWeather au stabilit data probabilă a primei ninsori în București. Potrivit estimărilor lor, primele fulgi de zăpadă vor cădea după data de 20 noiembrie, aducând o temperatură maximă de 6 grade Celsius, în timp ce minima va scădea până la -1 grad Celsius.

Prognoza meteo pentru săptămâna 09.10.2023 – 16.10.2023

În această săptămână, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele obișnuite pentru acest interval pe întreg teritoriul României, cu o abatere termică pozitivă mai pronunțată în regiunile vestice și sud-vestice.

Regimul pluviometric va fi sub nivelul normal pe întreg teritoriul țării, cu deficite mai accentuate în sud-vest și în zona montană.

Prognoza meteo pentru săptămâna 16.10.2023 – 23.10.2023

În intervalul următor, temperaturile medii vor înregistra ușoare scăderi, în special în regiunile nordice, în timp ce în restul țării se vor menține apropiate de normele specifice acestui interval.

Cantitățile de precipitații anticipate pentru această perioadă vor depăși nivelurile obișnuite în toate regiunile, cu accent pe zonele montane.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: