Redactia.ro
Home » Știri » Ninsorile și furtunile amenință România: Schimbări bruște de temperatură. Zonele vizate

Ninsorile și furtunile amenință România: Schimbări bruște de temperatură. Zonele vizate

Ninsorile se întorc în România. Zonele afectate de zăpadă

Ninsorile și furtunile amenință România! Vom avea parte de schimbări bruște de temperatură. Iată zonele vizate!

Ninsorile și furtunile amenință România

Cu toate că weekend-ul curent ne-a adus temperaturi neobișnuit de ridicate pentru această perioadă a anului, meteorologii avertizează că vremea se va schimba radical începând de săptămâna viitoare. Alina Șerban de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a declarat pentru Antena 3 CNN că ne aflăm în fața unui episod capricios al vremii, cu alternanțe termice de la o zi la alta.

După ce în această dimineață am resimțit temperaturi foarte reci, în special în centrul țării, cu cifre care au coborât până la -7 grade în depresiuni, vremea ne-a surprins cu maxime neobișnuit de înalte pentru această perioadă în unele regiuni. În sud, vest și est, temperaturile au atins 15-20 de grade Celsius, cu o diferență de până la 8 grade față de media normală pentru această perioadă.

Schimbări bruște de temperatură

Cu toate acestea, meteorologii avertizează că un front atmosferic rece se îndreaptă spre țara noastră, dinspre vest către est, urmând să aducă schimbări semnificative în condițiile meteorologice. Acesta va determina precipitații, în special sub formă de ninsoare în zonele montane, unde se va depune un nou strat de zăpadă.

În paralel, în sud-vestul țării, se așteaptă furtuni cu fulgere și averse însoțite de intensificări de scurtă durată ale vântului. Meteorologii anunță rafale de peste 80-90 km/h în zonele montane, cu posibile dislocări ale maselor de aer.

Împreună cu aceste fenomene meteorologice, frontul rece va aduce și o masă de aer mai rece, determinând o scădere semnificativă a temperaturilor. Duminică, în nordul și centrul țării, maximele vor atinge doar 7-9 grade Celsius. În sud și sud-est, temperaturile vor rămâne mai ridicate, în jurul valorilor de 15-16 grade, dar cu alternanțe termice semnificative.

Alina Șerban subliniază că aceste schimbări bruște nu vor aduce o adevărată instaurare a toamnei, deoarece în săptămâna următoare se așteaptă revenirea aerului cald și a temperaturilor ridicate.

În Capitală, unde s-au simțit deja temperaturi scăzute în această dimineață, se vor înregistra fluctuații termice, în special la temperaturile minime. Chiar și aici, săptămâna viitoare se preconizează o nouă creștere a temperaturilor.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: