Redactia.ro
Home » Știri » Val de frig în noiembrie. Prognoza meteo în România 

Val de frig în noiembrie. Prognoza meteo în România 

Prognoza meteo 11-25 martie 2024. Meteorologii anunță creșterea temperaturilor în toată țara

Val de frig în noiembrie. Prognoza meteo în România!

Val de frig în noiembrie

Cu venirea lunii noiembrie, meteorologii au emis avertismente privind un val de aer rece care lovește România. Această schimbare bruscă a vremii aduce cu ea temperaturi scăzute, averse și rafale puternice de vânt, creând o atmosferă cu totul diferită față de ce am experimentat în ultima perioadă.

Prognoza meteo în România

De la începutul săptămânii, temperaturile au scăzut semnificativ în nordul României, cu maxime care nu depășesc 14-18 grade Celsius. Ceea ce este cu 10 grade mai puțin față de zilele recente. Acest val de frig se va extinde treptat și în sudul țării, iar în anumite zone pot apărea precipitații. Potrivit meteorologilor, rafalele de vânt pot atinge viteze de până la 40-60 km/h, ceea ce va face resimțită temperatura și mai rece.

Cu toate acestea, prognoza meteo pe termen lung aduce și vești bune. În perioada 6-13 noiembrie, temperaturile medii se vor situa deasupra valorilor normale pentru această perioadă în majoritatea țării, cu precădere în regiunile sud-estice și estice. De asemenea, se anticipă că regimul pluviometric va fi mai bogat în multe părți ale țării, ceea ce poate aduce beneficii pentru agricultură și pentru stocurile de apă.

Estimările pentru săptămâna 13-20 noiembrie 2023 continuă să aducă temperaturi medii peste cele normale, cu excedente de precipitații în majoritatea regiunilor. Această tendință pare să se păstreze și în săptămâna 20-noiembrie, când temperaturile vor fi ușor peste normalele pentru acea perioadă, iar precipitațiile vor fi abundente în sud, est și local în centrul țării.

Pentru luna decembrie, meteorologii indică faptul că precipitațiile vor fi prezente, dar nu există semnale clare privind excedentele sau deficitul de precipitații. Cu toate acestea, în zona de munte, sunt așteptate straturi de zăpadă în perioadele cu temperaturi mai scăzute.

„Din punct de vedere al precipitațiilor, atât la noi în țară, cât și în cea mai mare parte a Europei, decembrie pare a fi o lună care să se încadreze în aria climatologică, deci precipitațiile nu vor lipsi, dar nici nu există un semnal al unor zone cu un excedent de luat în seamă.

Dacă vor apărea acele prime perioade cu temperaturi mai scăzute, sigur că precipitațiile vor deveni și ele solide și vom avea primele perioade cu strat. Mai ales în zona de munte, este de așteptat să apară straturi de zăpadă”, a explicat Florinela Georgescu în cadrul conferinței Focus Energetic, scrie news18.ro

La ce să ne așteptăm în februarie

„În luna februarie avem aceeași abatere pozitivă a temperaturilor pe tot continentul, dar nu una deosebit de pronunțată. O situație care iarăși ne lasă posibilitatea de a interpreta faptul că putem, pe perioade îndelungate, să avem o vreme în limita normelor a ceea ce înseamnă luna februarie din punct de vedere al temperaturilor, adică cu probabilitatea de a înregistra și perioade mai reci”, a mai adăugat aceasta. 

Astfel, schimbările bruște ale vremii nu trebuie subestimate, iar pregătirea pentru iarnă este esențială pentru a ne proteja pe noi înșine și a face față condițiilor meteorologice extreme.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: