Redactia.ro
Home » Știri » Noaptea de Înviere. Românii vor primi lumina de la forțele de ordine și de la biserică

Noaptea de Înviere. Românii vor primi lumina de la forțele de ordine și de la biserică

GALERIE FOTO (3) Noaptea de Înviere (1)

Ministrul Afacerilor Interne a transmis marți, 14 aprilie care au fost măsurile luate împreună cu Patriarhia Română, în ceea ce privește noaptea de Înviere. Așadar, românii primesc lumina de la autorități și de la voluntarii de la biserică.

Cum vor proceda românii în noaptea de Înviere?

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a anunțat marți după-amiază că a semnat un acord cu Patriarhia Română, referitor la noaptea de Înviere.

Potrivit acestuia, cetățenii români vor primi pâinea binecuvântată de credincioși, în zilele de vineri și sâmbătă, între orele 7 și 17 în toate parohiile din Patriarhia Română. Toate bisericile vor avea locurile special amenajate de către personalul bisericii și de către voluntari, cu respectarea măsurilor de protecție.

De asemenea, în declarația pe proprie răspundere, românii trebuie să scrie pentru ridicarea sfintelor Paște și va fi nevoit să scrie numele bisericii din zona de rezidență.

 

Ce vor face persoanele peste 65 de ani?

În ceea ce privește situația persoanelor peste 65 de ani, Marcel Vela a declarat că forțele de ordine vor distribui la domiciliu, vineri și sâmbătă, sau în prima zi de Paște.

Pentru credinciosii bolnavi și cei peste 65 de ani, paștele va fi distribuit la domiciliu, vineri și sâmbătă, sau în prima zi de paști, cu respectarea măsurilor de protecție„, a spus Vela.

Lumina în noaptea de Înviere se va face de către voluntarii parohiilor și de către forțele de ordine publică, începând cu ora 20.00.

Românii vor putea ieși în proximitatea casei, dar să respecte măsurile militare, să nu formeze grupuri mai mari de 3 persoane. În zonele de carantină, oamenii vor primi lumina de la autorul personalului MAI de la centrele episcopale la parohii.

În noaptea de Înviere, preoții și voluntarii vor avea voie să meargă la biserică. Autoritățile care acționează la punctele de frontieră vor oferi lumina persoanelor aflate în trafic sau celor care tranzitează frontiera, susține Marcel Vela.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: