Redactia.ro
Home » Știri » Măsuri pentru Paște. Avertisment pentru noaptea de Înviere pentru toți românii

Măsuri pentru Paște. Avertisment pentru noaptea de Înviere pentru toți românii

Măsuri noaptea de Inviere

Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela și secretarii de stat Raed Arafat și Bogdan Despescu au anunțat joi seara, Ordonanța Militară nr. 8. Autoritățile au anunțat că cu suplimentat numărul de patrule pentru noaptea de Înviere.

Mesajul autorităților pentru români

Marcel Vela a vorbit joi seara despre măsurile luate de Paște. Ministrul de Interne le-a transmis un mesaj tuturor românilor să rămână în casele lor în seara de Înviere și să sărbătorească ziua de Paște alături de familie, fără să meargă la rude.

Referitor la noaptea de Înviere, Vela i-a rugat pe credincioși să nu meargă la biserică, pentru a evita declanșarea unei explozii de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus.

Este o perioadă în care fiecare își face planuri. Sunt conștient că mă adresez unui popor majoritar creștin. Au venit peste noi momente grele. Dezechilibre financiare, în vreme ce tragediile au lovit crunt pe semenii noștri. Stând în casă și evitând pe cât posibili interacțiunea cu alte persoane vom putea intra mai repede în normalitatea pe care o dorim cu toții”, a spus Marcel Vela.

De asemenea, secretarul de stat Bogdan Despescu i-a avertizat pe românii care vin din străinătate că nu își vor petrece Paștele alături de familiilor lor, deoarece vor intra în carantină sau izolare la domiciliu.

Măsurile pentru ziua de Paște

Art.15 – (1) Pe perioada stării de urgență se suspendă procedurile de vânzare/cumpărare de pachete majoritare de acțiuni ale companiilor din Sistemul Energetic Național, indiferent de forma de proprietate a acestora.

(2) Reluarea procedurilor se va face după încheierea stării de urgență cu decalarea corespunzătoare a termenelor prevăzute în calendarul anterior.

(3) Măsura se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Art.16 – Se recomandă autorităților administrației publice locale și proprietarilor, persoane fizice sau juridice, să monteze dispozitive cu soluții dezinfectante la intrările în imobilele cu destinația de locuințe colective și să dezinfecteze periodic lifturile, casa scărilor și celelalte spații comune din interiorulacestor imobile.

Art.17 – În zilele de joi, vineri și sâmbătă, premergătoare celor două Sărbători Pascale, operatorii economici care comercializează produse agroalimentare își pot prelungi programul de funcționare în funcție de necesități.

Sancțiuni pentru încălcarea măsurile impuse

Art.18 – (1) După alineatul (3) al articolului 9 din Ordonanța militară nr.1/2020 privind unele măsuri de primă urgență care privesc aglomerările de persoane și circulația transfrontalieră a unor bunuri, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.219 din 18 aprilie 2020, se introduce un nou alineat, alin.(4), cu următorul cuprins:

(4) Pentru nerespectarea măsurii prevăzute la art.5, pe lângă sancțiunea contravențională principală, în funcție de natura și gravitatea faptei, se poate aplica și sancțiunea contravențională complementară a confiscării bunurilor al căror transport în vederea distribuirii în afara teritoriului României este interzis.”

(2) Măsura se aplică începând cu data de 11 aprilie 2020.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini