Redactia.ro
Home » Știri » Noi atacuri aeriene asupra orașului Gaza. Peste 200 de persoane au murit

Noi atacuri aeriene asupra orașului Gaza. Peste 200 de persoane au murit

GALERIE FOTO (5) Noi atacuri aeriene asupra orașului Gaza

Noi atacuri aeriene asupra orașului Gaza. Luptele dintre Israel și Fășia Gaza nu s-au terminat, ba din contră, acestea au escaladat. Avioanele de luptă israeliene au lansat, luni dimineața, noi atacuri asupra orașului Gaza, la câteva ore după ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat va începe cel de-al patrulea război cu gruparea Hamas.

Noi atacuri aeriene asupra orașului Gaza. Peste 200 de persoane au murit

Noi atacuri aeriene asupra orașului Gaza. Conflictul dintre Israel și gruparea Hamas pare că nu se termina prea curând. Încă de la primele ore ale zilei de luni, mai multe avioane israeliene au lovit puternic orașul Gaza. Explozii mari au avut loc în oraș, de la nord la sud, timp de zece minute, care a durat mai mult decât seria de raiduri care a avut loc cu 24 de ore înainte. Atacul a avut loc la scurt timp după ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că va începe cel de-al patrulea război cu gruparea Hamas. Armata israelieană a spus că a atacat casele a nouă comandanți Hamas din Gaza, iar momentan nu au fost raportate victime și nici nu a fost făcută o evaluare a pagubelor.

Potrivit presei locale, au fost lovite principalul drum de coasă, din vestul orașului, dar și câteva complexe. Compania de energie a transmis că atacurile aeriene au distrus o linie care alimentează cu electricitate, de la singura centrală electrică. Hamas a continuat și ea să lanseze rachete în orașe civile din Gaza spre zone civile din Israel. Una dintre acestea a lovit o sinagogă în orașul sudic Ashkelon, cu câteva ore înainte de slujba de seară pentru sărbătarea evreiască Shavuot. În urma acestor atacuri, cel puțin 188 de persoane au fost ucise în Gaza, inclusiv 55 de copii și 33 de femei, iar 1.230 de persoane au fost rănite. De asemenea, opt persoane din Israel au fost ucise, inclusiv un băiat de 5 ani și un soldat.

Conflictul dintre Israel și gruparea Hamas escaladează

În ultima săptămână, ostilitățile au escaladat rapid, transformându-se de la războiul puternic izbucnit în 2014, în cele mai grave violențe. Ministerul Sănătății din orașul Gaza susține că 16 femei și 10 copii au fost uciși duminică, iar 50 de persoane au fost rănite. Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a declarat că ținta atacurilor a reprezentat-o infrastructura militară subternă a grupării Hamsa, iar în ultima loviturii acesta a fost distrusă, făcând ca fundațiile caselor să cadă. Printre cei uciși de loviturile aeriene s-a numărat și doctorul Ayman Abu Al-Ouf, șeful departamentului de medicină internă de la Spitalul Shifa și membru al comitetului de gestionare COVID19.

Atacurile aeriele ale Israelului asupra Gaza a determinat producerea unui adevărat dezastru. Acestea au dus la distrugerea mai multor clădiri importante, între care și cea care găzduia birourile The Associated Press. Premierul Israelului a susținut că serviciile de spionaj ale Hamas operau în această clădire și duminică a menționat că orice dovadă va fi făcută publică pe canalele de informații. Pe 10 mai, gruparea Hamas a început să lanseze rachete spre Ierusalim, declanșând astfel, atacul israelian asupra Gaza.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: