Redactia.ro
Home » Stil de viață » Noi avantaje pentru românii care vor beneficia de bilete de tratament balnear în 2024. Ce aduce Noua Lege a Pensiilor

Noi avantaje pentru românii care vor beneficia de bilete de tratament balnear în 2024. Ce aduce Noua Lege a Pensiilor

Pensionari

Schimbări semnificative pentru pensionarii români și soții acestora în ceea ce privește accesul la tratamentul balnear, conform Legii 360/2023.

Începând cu anul 2024, pensionarii români vor avea acces la noi avantaje în ceea ce privește biletele de tratament balnear, conform prevederilor Legii 360/2023, care aduce schimbări semnificative în domeniul pensiilor publice.

Pensionarii pot merge în cuplu la tratament

Potrivit noilor reglementări, pensionarii români și soții acestora vor putea beneficia de tratament balnear împreună, cu condiția ca unul dintre soți să acopere integral valoarea unuia dintre biletele de tratament. Această măsură intră în vigoare la data de 1 septembrie 2024 și se aplică soțului/soției asiguratului/pensionarului sistemului public de pensii, care nu este asigurat/pensionar al sistemului public.

Cine sunt beneficiarii tratamentului balnear

Noua lege a pensiilor stabilește că asigurații și pensionarii sistemului public de pensii pot beneficia de tratament balnear în următoarele condiții:

Gratuit: Persoanele beneficiare de pensie de invaliditate din cadrul programului de recuperare întocmit de medicul expert al asigurărilor sociale.
Cu Suportarea unei Contribuții Bănești: Asigurații și pensionarii, cu excepția celor menționați la punctul anterior, vor putea beneficia de tratament balnear suportând o contribuție financiară.

Durata biletelor de tratament balnear

Potrivit noilor reglementări, durata biletelor de tratament balnear este stabilită la 16 zile, conform Legii 360/2023. Această schimbare vine în contextul Legii 263/2010, care prevedea o durată a tratamentului balnear între 12 și 18 zile, conform informațiilor furnizate de Ministerul Muncii.

Aceste modificări aduc beneficii semnificative pensionarilor români și soțiilor acestora, facilitând accesul la tratamentul balnear și consolidând drepturile acestora în contextul evoluțiilor legislative din domeniul pensiilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: