Redactia.ro
Home » Știri » Vești excelente pentru milioane de pensionari din România! Ce aduce noua lege a pensiilor

Vești excelente pentru milioane de pensionari din România! Ce aduce noua lege a pensiilor

Cine sunt cei 1,6 milioane de români cărora nu le creşte pensia în 2024? Anunţul șefului Casei de Pensii

Vești excelente pentru milioane de pensionari din România! Iată ce aduce noua lege a pensiilor!

Vești excelente pentru milioane de pensionari din România

În prag de sărbători, ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a venit cu vești excelente pentru milioane de pensionari din România, aducând clarificări importante cu privire la noua lege a pensiilor și beneficiile care vor fi aduse vârstnicilor. Aceste vești sunt deosebit de binevenite, întrucât pensionarii au așteptat mult timp să afle cum se va schimba situația lor financiară în următoarele luni.

Ce aduce noua lege a pensiilor

Ministrul Muncii a subliniat cu tărie că noua lege a pensiilor este sustenabilă și că există fonduri suficiente pentru a susține majorările necesare. Una dintre cele mai importante promisiuni făcute de Simona Bucura Oprescu este că în 2024 niciun pensionar nu va primi o pensie mai mică decât cea pe care o primește în prezent. Cu alte cuvinte, toate pensiile vor crește.

O schimbare semnificativă adusă de noua lege a pensiilor este legată de majorările periodice. Din ianuarie 2024, în fiecare an, pensionarii vor beneficia de o creștere a pensiilor, care va consta în rata inflației din anul precedent, plus jumătate din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut din România. Aceasta înseamnă că pensiile vor fi ajustate în concordanță cu evoluția economică și financiară a țării.

 „Vom avea momentul T0, în ianuarie. E important să ştie că în noua lege a pensiilor avem un articol care spune clar că de acum înainte, în fiecare, an, în luna ianuarie trebuie să avem majorarea pensiilor. Pe acelaşi mecanism (..) cu rata inflaţiei din anul anterior plus jumătate din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut”, a transmis ministrul pentru Prima News.

Un alt aspect important al noii legi a pensiilor este legat de taloanele de pensie. După 1 septembrie 2024, acestea vor arăta diferit și vor conține informații suplimentare. Pe fiecare talon se va regăsi formula de calcul a pensiei, punctele contributive, necontributive și punctele de stabilitate. Pentru cei care au o perioadă de contributivitate de peste 25 de ani, se vor acorda puncte suplimentare, ceea ce va contribui la majorarea pensiilor lor.

Majorările pensiilor în 2024 vor avea loc în două etape, în ianuarie și septembrie. În luna ianuarie, toți pensionarii vor beneficia de o creștere cu 13,8%, prin indexarea cu rata inflației. A doua majorare va avea loc în toamnă, prin recalcularea pensiilor, și va aduce o creștere suplimentară.

Impactul bugetar al noii legi a pensiilor

Impactul bugetar al noii legi a pensiilor este estimat la 0,6% din PIB, iar banii necesari pentru aceste majorări sunt deja prevăzuți în bugetul pentru 2024. Ministrul Muncii a asigurat pensionarii că vor beneficia de aceste majorări și că nu trebuie să-și facă griji în privința stabilității financiare a pensiilor lor.

„Creşterea suplimentară care se referă la recalculare. Impactul pe care îl avem pentru lunile septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie, este de 10 miliarde de lei, adică 2,5 miliarde de lei pe lună.

Impactul bugetar al noii legi a pensiilor este de 0.6% din PIB. Banii din pensii sunt în bugetul pentru 2024. Pensionarii pot fi siguri că vor beneficia de majorarea pensiilor”, a adăugat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Astfel, veștile excelente aduse de ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, vin ca un cadou binecuvântat pentru milioanele de pensionari din România, oferindu-le siguranță și claritate cu privire la viitorul lor financiar. Noua lege a pensiilor promite să aducă majorări semnificative și să asigure o pensie mai bună pentru toți vârstnicii din țara noastră, ceea ce este un pas important către îmbunătățirea calității vieții acestora.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: