Redactia.ro
Home » Știri » Noi detalii despre șoferița care a ucis două fete. Ce s-a aflat în urma analizelor IML

Noi detalii despre șoferița care a ucis două fete. Ce s-a aflat în urma analizelor IML

Accident cartier Andronache

Noi informații au ieșit la iveală în cazul șoferiței care a ucis două fete, pe trotuar, în cartierul Andronache din București. În urma analizelor IML s-a descoperit că femeia era sub influența băuturii în momentul producerii tragediei. Mai exact, avea o alcoolemie de 0,60.

Noi detalii despre șoferița care a ucis două fete. Ce s-a aflat în urma analizelor IML

Șoferița în vârstă de 56 de ani, care a ucis două fete, pe trotuar, în cartierul Andronache din București era sub influența alcoolului, la volan. Probele recoltate de IML arată că femeia avea o alcoolemie de 0,60, informează Antena 3.

Accidentul în care două fete au murit în cartierul Andronache din  Bucureşti, filmat de o cameră de supraveghere | Antena 3

Șoferița le-a spus anchetaorilor că a încurcat accelerația cu frâna atunci când a provocat accidentul letal. Un fost  pilot de curse și specialist în conducere preventivă spune că de vină pentru o astfel de confuzie o are și școala de șoferi.

„În primul rând, din punct de vedere legal, femeia de 56 de ani este vinovată și va răspunde în fața legii. Dar, din punct de vedere moral, aș putea spune că femeia de la volan are cea mai mică vină. Vin prima dată cu întrebarea: la școala de șoferi a fost învățată șoferița respectivă unde să țină piciorul? În dreptul pedalei de frână sau de accelerație? Și vă dau răspunsul: categoric, nu! Este mai mult ca sigur că a încurcat pedalele. Piciorul trebuie ținut în dreptul pedalei de accelerație pentru ca, dacă se ajunge într-o situație limită, să frânezi, nu să accelerezi. Se întâmplă în toată lumea”, a explicat Titi Aur, pentru Antena 3.

Deja la Parchet s-a deschis un dosar de cercetare In Rem, iar luni ar putea avea loc primele arestări în acest caz.

Șoferița a fost bătută de vecini

În urma producerii tragediei, șoferița a fost bătuă de vecinii care au fost martori. Nu a fost arestată la momentul respectiv, din cauză că avea foarte multe răni. A fost transportată la spital, iar mai apoi femeia a mers singură la audieri.

Accident rutier groaznic în Bucureşti copii voluntari

”Nu s-a luat nicio măsură preventivă împotriva ei. Era foarte lovită, inclusiv la față. A fost bătută, era într-o stare foarte proastă, era și în stare de șoc. Nu s-a considerat că este oportună luarea vreunei măsuri”, a afirmat procurorul Rodica Nițescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Sectorului 2.

Șoferița a intrat cu viteză în trotuarul unde erau cele două fete, în vârstă de șase și 21 de ani, dar și alte persoane care s-au ferit la timp. Acolo, era o intersecție, unde ar fi putut evita accidentul dacă vira dreapta sau stânga.

“Era înt-o intersecție unde trebuia să faca viraj dreapta sau stânga și acolo a pierdut controlul volanului”, a spus Claudiu Costea, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Minora de șase ani a murit înainte de a fi transportată la Spitalul Floreasca, iar tânăra de 21 ani a fost transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu, iar acolo nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea ei. A murit înainte de a fi operată.

„A suferit politraume majore, multiple fracturi, TCC, era intubată, ventilată. A făcut stop cardio-respirator când era dusă spre sala de operație și nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Spitalului “Grigore Alexandrescu”, Raluca Alexandru.

Dacă va fi găsită vinovată, șoferița riscă până la zece ani de închisoare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: