Redactia.ro
Home » Știri » Noi detalii despre viața Regelui Mihai I au fost dezvăluite într-un documentar recent lansat. Fostul monarh era depresiv

Noi detalii despre viața Regelui Mihai I au fost dezvăluite într-un documentar recent lansat. Fostul monarh era depresiv

Documentarul istoric „Drumul către casă“ prezintă o versiune nouă în care sunt dezvăluite noi detalii despre viața Regelui Mihai al României.

Pelicula va face parte din Turneul Național de educație istorică, alături de alte două pelicule: „Războiul regelui“ și „Maria, inima României“. Turneul se va desfășura în 25 de oraşe din ţară.

Producătorul John Florescu și echipa sa au realizat, încă din 2016, o trilogie a istoriei moderne a României. Aceasta cuprinde o documentare despre viața Regelui Mihai și a Reginei Maria.

Detalii noi din viața de exil a Regelui Mihai

Versiunea nouă a documentarului „Drumul către casă“ include interviuri cu jurnaliști și persoane apropiate de-ale fostului rege al României.

Conversațiile aduc la suprafață noi detalii despre viața lui din exil, dar și motivele pentru care a ezitat să se întoarcă în țară.

John Florescu, producător executiv:

„Filmul începe în tren, în timp ce regele părăsea țara în 1948, fară să știe încotro se îndrepta, pentru că ferestrele trenului erau blocate. A avut o perioadă dificilă, a fost abandonat de Vest, mai mult, nu avea bani, avea mulți copii, am descoperit că era depresiv, iar în timpul exilului, presa din România îl critica și îl ataca.“

Documentarul va putea fi văzut în turneul care va începe in luna mai. Va dura opt luni și va ajunge în 25 de orașe.

Deplasarea reprezintă o continuare a celei din 2019, prin care se promova filmul „Maria, Inima României“. Aceasta a fost întreruptă din cauza pandemiei.

„Trilogie a istoriei moderne a României“

Dan Drăghicescu, producător asociat spune că:

„Cu ocazia acestui al treilea film am zis că facem o trilogie a istoriei moderne a României și pornim la drum într-o caravană cu intrare liberă. Acest turneu are loc și în locații mai puțin convenționale, fabrici, uzine, de exemplu la Zalău.“

John Florescu, producător executiv:

„Eu cred că oamenii vor eroi, o avem pe regina Maria, erou feminin, și regele Mihai, reacția a fost bună. Am fost în toate zonele din Romania și toate grupurile sociale, am văzut că este plin.“

Primele două documentare -„Maria, Inima României“ și Războiul Regelui – au înregistrat, împreună, o audiență de peste cinci milioane de vizionări.

De la abdicarea forțată, din 30 decembrie 1947, Regele Mihai s-a aflat în exil 43 de ani până în ziua în care a intrat din nou în țară. Regimul comunist îl alungase. A fost amenințat că dacă nu semnează documentul de abdicare, vor fi uciși 1.000 de tineri.

„Eram cu moartea în suflet”, a spus Regele Mihai despre momentul plecării din țară.

„A murit în ’47 și a reînviat după ’89. A fost fericit să vină în țară, să circule și să se vadă cu oamenii. Nu cu autoritățile, cu oamenii”, a spus istoricul Stelian Tănase pentru Europa Liberă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: