Redactia.ro
Home » Știri » Noi locuri de muncă în România! Unde se deschide o nouă fabrică? Guvernul a făcut anunțul 

Noi locuri de muncă în România! Unde se deschide o nouă fabrică? Guvernul a făcut anunțul 

Noi locuri de muncă în România! Unde se deschide o nouă fabrică? Guvernul a făcut anunțul 

Noi locuri de muncă în România! Iată unde se deschide o nouă fabrică! Guvernul a făcut anunțul.

O nouă fabrică în România!

România este pregătită de noi locuri de muncă! Guvernul s-a implicat în susținerea unei noi fabrici. Executivul a aprobat prin memorandum, acordarea unui ajutor de stat regional ad-hoc, în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro, companiei „Nokian Tyrs Plc” care plănuiește să deschidă o fabrică cu producție masivă în Bihor. Compania va realiza anvelope pentru autoturisme.

„Un nou proiect de investiţii va fi demarat la Oradea, cu sprijin guvernamental. Este o investiţie care face obiectul memorandumului pe care Guvernul l-a aprobat astăzi – acordarea unui ajutor de stat regional ad-hoc companiei Nokian Tyrs Plc, în contextul în care această companie are intenţia să înfiinţeze în ţara noastră o unitate de producţie anvelope pentru autoturisme în judeţul Bihor. Ajutorul de stat va fi acordat sub formă de grant şi va avea o valoare de aproape 100 de milioane de euro, mai exact 99,55 milioane euro, fiind acordat pe o perioadă de 5 ani, între 2023 şi 2028. Aceste sume de bani vor asigura finanţarea costurilor legate de înfiinţarea fabricii, dar şi pentru a aborda deficitul de finanţare aferent acestei investiţii, ajutorul de stat urmând a fi acordat după emiterea deciziei de autorizare de către Comisia Europeană”, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Valoarea totală a investiţiei nominale este de 642 de milioane de euro

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a menţionat și faptul că proiectului are o capacitate planificată de producţie de 6 milioane de anvelope pe an şi va utiliza tehnologie de ultimă generaţie pentrtu a putea livra cât și-a propus.

„Valoarea totală a investiţiei nominale este de 642 de milioane de euro, costurile eligibile fiind de 611 milioane de euro”, a completat Dan Cărbunaru în cadrul conferinței de presă de la Palatul Victoria.

 

 

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: