Redactia.ro
Home » Știri » Noi măsuri anti-covid în Argeș: fără coșuri de mână şi limitarea cărucioarelor în magazine

Noi măsuri anti-covid în Argeș: fără coșuri de mână şi limitarea cărucioarelor în magazine

Autoritățile din Argeș au decis noi măsuri anti-coronavirus pentru cumpărăturile din supermarket, în contextul în care se apropie sărbătorile de iarnă și va fi aglomerat. Pe lângă restricțiile impuse deja, s-a hotărât renunţarea la coşurile de mână şi limitarea cărucioarelor pentru cumpărături mari.

Restricții în supermarketurile din Argeș

Autoritățile din Argeș vin cu noi măsuri anti-coronavirus odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă. Pentru a evita aglomerația și pentru a se respecta distanțarea socială, s-a decis renunţarea la coşurile de mână şi limitarea cărucioarelor pentru cumpărături mari, informează stirileprotv.ro

Decizia a fost luată după ce prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare, a convocat la Prefectură reprezentanţii marilor magazine.

”În urma discuţiilor cu dumnealor am agreat asupra unor măsuri foarte simple, dar foarte eficiente din punctul de vedere al prevenirii răspândirii acestui virus. De exemplu, am convenit să se renunţe la coşurile de mână, să se limiteze numărul coşurilor mari în funcţie de suprafaţa pe care au, astfel încât să se poată permite un număr corespunzător de clienţi astfel încât să nu se depăşească opt metri pătraţi alocaţi pentru fiecare client, tocmai pentru a preveni aceste aglomerări. De asemenea, s-a discutat despre creşterea numărului de dispensere cu dezinfectant”, a afirmat, sâmbătă, prefectul de Argeş, Emanuel Soare, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

Mai mult, Emanuel Soare a spus că s-a  stabilit ca în supermarketuri să se difuzeze mai des mesaje prin care să solicite păstrarea distanţei fizice între cumpărători, pentru evitarea contaminării cu coronavirus.

„O măsură pe care o avem în vedere şi, pe care o vom implementa imediat dacă consta că nu se respectă aceste măsuri, este limitarea efectivă a numărului de clienţi care va avea loc în interiorul supermarketului, iar aceasta va fi o decizie pe care o vom lua prin intermediul CJSU” a precizat prefectul.

Amintim că în momentul de față, la nivel național este interzis ca după 21:00 nouă magazinele, inclusiv, supermaketurile să mai țină deschis. Nu se cunoaște, momentan, dacă măsura va fi valabilă și de sărbători.

Va fi carantină la nivel național de sărbători?

În ultima vreme, s-a vehiculat că imediat după 6 decembrie, atunci când vor avea loc alegerile parlamentare, se va impune carantină la nivel național. De curând, președintele Klaus Iohannis a negat acest lucru. El spune că acest zvon a fost lansat în scop politic.

”Eu nu intenţionez să promovez instituirea unei carantine la nivel naţional, un aşa numit lockdown, după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Repet, nu există nicio intenţie de a intra în lockdown după alegeri. Repet aceste lucruri fiindcă sunt politicieni fără niciun fel de scrupule care încearcă să se profileze cu ştiri de tip senzaţional”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, într-o conferinţă de presă.

Mai mult, președintele a spus că în urma unei analize făcute de INSP, s-a constatat că în zonele carantinate, a scăzut numărul cazurilor de coronavirus. Mai exact, începând cu data de 20 noiembrie.

”Am analizat măsurile privind carantina zonală şi am solicitat o analiză INSP privind evoluţia epidemiei în oraşele şi municipiile carantine. Datele arată că începând cu 20 noiembrie se observă o tendinţă de scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2. Acest lucru se reflectă în numărul de cazuri săptămânale, cât şi în media zilnică a numărului de cazuri şi a ratei de pozitivare a probelor. Sunt date concrete care dovedesc că măsurile luate de autorităţi au fost corecte şi populaţia a respectat acest măsuri, ceea ce ne oferă o doză de optimism. Măsurile rămân în vigoare, orice relaxare prematură periclitează rezultatele obţinute”, a spus președintele.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: