Redactia.ro
Home » Știri » Noi măsuri de relaxare au intrat în vigoare. Ce se întâmplă cu nunțile și botezurile

Noi măsuri de relaxare au intrat în vigoare. Ce se întâmplă cu nunțile și botezurile

Cum se vor organiza nuntile si botezurile

Noi măsuri de relaxare au intrat în vigoare, vineri seara, la miezul nopții, valabile la nivel național. Starea de alertă a fost prelungită pentru încă 30 de zile, iar autoritățile au adoptat noi reguli, în privința nunților și botezurilor, și nu numai, în perioada următoare.

Noi măsuri de relaxare au intrat în vigoare. Ce se întâmplă cu nunțile și botezurile

Guvernul a decis noi reguli de relaxare, vineri, care au intrat în vigoare la miezul nopții. Printre alte măsuri, s-a hotărât ca evenimentele private, precum nunți sau botezuri, să se poată organiza în interior cu 200 de persoane, dar doar dacă acestea sunt vaccinate, au fost bolnave sau prezintă test negativ covid și dacă în localitatea lor, rata de incidență este mai mică de 3 la mie.

În exterior, la nunți sau botezuri se poate participa la capacitatea maximă a spaţiului. Cum urmează și noi alegeri de edili, în unele localități, se permit și evenimente de campanie electorală, cu participarea a 1.000 de persoane

”La nivelul judeţelor/localităţilor unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori se permit organizarea şi desfăşurarea în aer liber a evenimentelor/întrunirilor în cadrul campaniei electorale aferente alegerilor locale parţiale din data de 27 iunie 2021, cu participarea unui număr de până la 1.000 de persoane, cu asigurarea unei suprafeţe de 2 mp pentru fiecare persoană, precum şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Activităţile sunt interzise la nivelul judeţelor/localităţilor unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori”, se arată în Hotărârea de Guvern.

Masca de protecție rămâne obligatorie în spațiile închise

În schimb, masca de protecție rămâne obligatorie și în spaţiile publice închise, dar și în zone aglomerate, precum: pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii de autobuz.

Ce se întâmplă cu cinematografele și concertele

În cinematografe se va putea lua parte cu până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului, dar cu purtarea măștii. În privința spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale, în aer liber, vor lua parte 1000 de spectatori, dar doar dacă se va asigura 2 mp pentru fiecare persoană. Și aici este obligatorie purtarea măştii de protecţie. Acestea, dar și alte măsuri, poti fi consultate integral AICI

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: