Redactia.ro
Home » Știri » Noi tarife pentru energia electrică: Românii plătesc mai mult din cauza costurilor de transport şi distribuţie

Noi tarife pentru energia electrică: Românii plătesc mai mult din cauza costurilor de transport şi distribuţie

factura energie

În noul an, românii se confruntă cu o veste proastă în ceea ce privește factura la energie electrică. Unul dintre cei mai importanți producători de energie electrică din țară a anunțat că tarifele vor crește, motivând această decizie prin costurile ridicate asociate transportului și distribuției energiei.

Primele notificări cu privire la creșterea prețurilor au fost deja trimise clienților, iar o companie în particular avansează o majorare de aproximativ 10%, trecând de la 0,25 lei pe kilowatt/oră la 0,28 lei pe kilowatt/oră.

Cauzele creșterii tarifelor

În acest an, tarifele de distribuție și transport vor fi în centrul atenției, conform Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE). Media creșterilor de preț este estimată la 1,5% pentru transport și 3,4% pentru distribuție, cu creșteri locale care pot ajunge chiar și la 6% în anumite zone.

Spre exemplu, în cazul unei creșteri de 5% pentru o factură de 150 de kilowatti/oră, un client plătește în prezent doar 37,5 lei pentru distribuție, la un tarif de 0,25 lei pe kilowatt/oră. După majorare, acesta va plăti aproximativ 39 de lei pentru distribuție.

Argumentele distribuitorilor

Distribuitorii de energie susțin că majorarea tarifelor este imperativă pentru a susține dezvoltarea rețelelor. Investițiile în infrastructura energetică sunt esențiale pentru a asigura un flux stabil și sigur de energie către consumatori. Aceștia afirmă că fondurile suplimentare provenite din creșterea tarifelor vor fi direcționate către modernizarea și extinderea rețelelor de distribuție, îmbunătățind astfel calitatea serviciilor oferite clienților.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: