Redactia.ro
Home » Știri » Noile măsuri de relaxare intrate în vigoare de la 1 iulie. Care sunt condițiile

Noile măsuri de relaxare intrate în vigoare de la 1 iulie. Care sunt condițiile

GALERIE FOTO (2) Noile măsuri de relaxare intrate în vigoare de la 1 iulie. (1)

Noile măsuri de relaxare intrate în vigoare de la 1 iulie. Premierul Florin Cîțu și secretarul de stat Raed Arafat au anunțat noile măsuri de relaxare începând de la 1 iulie. Conform acestora, va crește numărul persoanelor care pot participa la evenimentele private. Totodată, va fi permisă organizarea de festivaluri, concerte cu un număr de peste 2.500 de spectatori, cu condiția să fie vaccinați.

Noile măsuri de relaxare intrate în vigoare de la 1 iulie. Care sunt condițiile

Noile măsuri de relaxare intrate în vigoare de la 1 iulie. De la 1 iulie au intrat în vigoare noile măsuri de relaxare, în contextul pandemiei de COVID19. Premierul Florin Cîțu și secretarul de stat Raed Arafat, au anunțat că începând de joi, s-a mărit numărul de participanți la concerte, evenimente publice și private, iar cluburile și restaurantele vor rămâne deschise până la 2 noaptea. Cîțu a transmis că în spațuiile deschise sau închise, competițiile sportive se pot desfășura cu spectatori până la 50% din capacitatea spațiului în anumite condiții. „Se permite organizarea evenimentelor desfăşurate în aer liber cu participarea unui număr mai mare de 2.500 de spectatori cu asigurarea unei suprafeţe de 1 metru pătrat pentru fiecare persoană. Persoanele trebuie să fie vaccinate şi să poarte mască”, afirma prim-ministrul.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a anunțat săptămâna trecută că, începând cu data de 1 iulie, numărul persoanelor care pot participa la evenimente private-nunți, botezuri, a fost mărit la maximum 150 la exterior sau 100 în interior. „Se permite un număr mai mare de persoane la evenimentele private – aici vorbim în mod deosebit de nunţi, botezuri, în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli, corturi de evenimente – la maximum 150 de persoane în exterior sau maximum 100 de persoane în interior. În prezent, erau 70 în exterior şi 50 în interior. Se permite un număr mai mare de persoane la evenimentele private organizate în interior, cum sunt nunţi şi botezuri, la maximum 300 de persoane, dacă ele sunt testate, dacă ele sunt vaccinate sau dacă au trecut prin boală”, a explicat Raed Arafat.

Hotelurile si pensiunile pot caza la limita maxima

Șeful DSU a mai transmis că s-a mărit numărul de persoane la cursurile de instruire și workshop-uri pentru adulți, la fel și cele organizate pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, la 150 de persoane în interior și maxim 200 de persoane în exterior. Se va permite și un număr mai mare de persoane la conferințe, maxim 150 de persoane. Mai mult, a fost eliminată circulația persoanelor în grupuri de pietoni limitată la 10 persoane.

Cafenelele, restaurantele și cluburile vor fi deschise până la ora 2 noaptea, la capacitatea maximă, iar hotelurile și pensiunile vor putea caza la limita maximă. În cazul cluburilor și al barurilor, în interiorul acestora pot participa doar persoanele vaccinate. Târgurile, bâlciurile și talciocurile se redechid, iar sălile de fitness vor fi deschise până la capacitatea maximă. „Exceptarea de la obligativitatea purtării măștii de protecție la locurile de muncă în spații închise unde își desfășoară activitatea maxim 10 persoane, cu condiția ca acestea să fie vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și cu asigurarea unei distanțe de 1 metru între ele, iar în zonele respective nu este permis accesul publicului sau a altor lucrători, rămânând obligatorie în toate spațiile închise comune”, se arata in document.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: