Redactia.ro
Home » Știri » Premierul României a anunțat noile măsuri de relaxare de la 1 iulie. Crește numărul celor care pot participa la evenimentele private

Premierul României a anunțat noile măsuri de relaxare de la 1 iulie. Crește numărul celor care pot participa la evenimentele private

Premierul României a anunțat noile măsuri de relaxare de la 1 iulie. (1)

Premierul României a anunțat noile măsuri de relaxare de la 1 iulie. Florin Cîțu a anunțat că au fost adoptate noi măsuri de relaxare care intră în vigoare de la 1 iulie. Conform acestuia, propunerile au fost făcute de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Printre noile măsuri se numără funcționarea restaurantelor și cluburilor până la ora 02.00.

Premierul României a anunțat noile măsuri de relaxare de la 1 iulie. Crește numărul celor care pot participa la evenimentele private

Premierul României a anunțat noile măsuri de relaxare de la 1 iulie. Potrivit prim-ministrului, Florin Cîțu, de la 1 iulie vor intra în vigoare noi măsuri de relaxare. Conform acestuia, Comitetul Național pentru Situații de Urgență, a propus ca de la 1 iulie evenimentele private să aibă loc cu 100 de invitați în interior și 150 de invitați la exterior. De asemenea, aceștia nu vor mai nevoiți să prezinte dovada vaccinării, a unui test negativ sau a trecerii prin boală. ”Noi am prezentat deja aceste măsuri în Hotărârea CNSU, vreau doar să readuc aminte, pentru că am fost prin ţară şi este o întrebare despre târguri şi talciocuri şi aşa mai departe: se redeschid de la 1 iulie, bineînţeles, în funcţie de normele de securitate, de siguranţă, dar se redeschid toate de la 1 iulie. Decizia o vom lua joi în şedinţa de guvern”, a anunțat Cîţu.

În cazul în care invitații sunt vaccinați sau testați, limita este de 300 de persoane. Totodată, de la 1 iulie, restaurantele și cafenelele pot fi deschise până la ora 2 noaptea, la capacitatea maximă. Va fi prelungiy programul cluburilor și al barurilor până la ora 2 noaptea, iar hotelurile și pensiunile pot caza la limita maximă. Însă, în cluburi și baruri pot intra doar persoanele vaccinate.

De la 1 iulie va crește și numărul spectatorilor care pot participa la evenimente sportive la 50% din capacitate, chiar dacă acestea se desfășoară în interior sau la exterior cu condiția ca invitații să fie vaccinați sau testați. Bâlciurile, târgurile și talciocurile se vor redeschide de la 1 iulie, iar sălile de fitness vor fi deschise până la capacitatea maximă.

Cîțu, despre renunțarea măștii de protecție în spațiile închise

Întrebat dacă se va renunța definitiv la masca de protecție în sapțiile închise, Florin Cîțu a spus că nu există propuneri în acest sens,dar este posibil să existe o relaxare în cazul în care într-un birou există un număr mic de persoane. „Încă nu am primit propuneri în acest sens, poate, dacă… să se umble la ceea ce înseamnă spaţiu închis în birou, dacă toate persoanele sunt vaccinate – avem acum cinci persoane. Nu am primit încă o propunere, dacă primesc o propunere şi este bine fundamentată, nu aş avea o problemă cu acest lucru. Exceptarea de la obligativitatea purtării măștii de protecție la locurile de muncă în spații închise unde își desfășoară activitatea maxim 10 persoane, cu condiția ca acestea să fie vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și cu asigurarea unei distanțe de 1 metru între ele, iar în zonele respective nu este permis accesul publicului sau a altor lucrători, rămânând obligatorie în toate spațiile închise comune. ”, a mai spus Florin Cîțu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: