Redactia.ro
Home » Știri » Nostradamus a prezis valul de căldură care a pus stăpânire pe Europa. Ce a putut scrie în urmă cu 500 de ani și se îndeplinește astăzi

Nostradamus a prezis valul de căldură care a pus stăpânire pe Europa. Ce a putut scrie în urmă cu 500 de ani și se îndeplinește astăzi

nostradamus

Canicula insuportabilă face ravagii în întreaga lume, în special în Europa, iar meteorologii susțin că avem de a face cu cea mai călduroasă vară din ultimii 120 de ani. Temperaturile depășesc 35 de grade Celsius, iar disconfortul termic este unul accentuat. Se pare că Nostradamus, unul dintre cei mai cunoscuți prevăzători, a prezis situația cu care se confruntă Europa astăzi. Iată ce spunea acesta, în urmă cu mai bine de cinci secole!

Nostradamus a prezis valul de caniculă care a pus stăpânire pe Europa

În urmă cu mai bine de 500 de ani, Nostradamus a publicat cartea „Les Prophéties”. Multe dintre profețiile pe care el le-a menționat s-au adeverit odată cu trecerea timpului. Acesta pare să fie și cazul valului de căldură insuportabil cu care Europa se confruntă în aceste zile. Nostradamus a reușit să intuiască ce se petrece pe Terra din punct de vedere climatic. Iată ce scria în cartea sa, care este citită și în zilele noastre! „Când Rodos și Genova vor fi pe jumătate înfometate, localnicii vor munci din greu. Ca Soarele, capul pe va pârjoli în marea strălucitoare: Peștele viu al Mării Negre va fi aproape fiert”, erau cuvintele lui Nostradamus.

În ultimele zile, în insula grecească Rodos, temperaturile au atins cote de până la 40 de grade Celsius, transformând zona într-una dintre cele mai afectate locuri de caniculă. Această căldură extremă a declanșat incendii care au dus la anularea vacanțelor pentru turiști, chiar dacă aceștia plătiseră sume considerabile pentru sejururi în loicații luxoase. Nici în Genova, Italia situația nu este mai bună, existând o avertizare de tip cod galben de caniculă.

Ne confruntăm cu cea mai călduroasă vară din ultimii 120 de ani

În cadrul unei intervenții televizate, directorul ANM  a dezvăluit că ne vom confrunta cu temperaturi extreme, care vor depăși 36-37 de grade Celsius și care vor fi resimțite ca 42 sau 43 de grade. De altfel, începând cu data de 24 iulie, România intră sub incidența unui cod portocaliu de caniculă.

„Vorbim despre un al doilea val de caniculă în zona țării noastre, după ce toată Europa de Sud și Sud-Est a experimentat încă din 3 iulie valori de temperaturi care au atins 44-45 de grade Celsius. Luni, în zona țării noastre, valul de căldură se va intensifica. Va fi caniculă în toate zonele de câmpie și de podiș, acolo unde temperaturile maxime se vor situa între 33-37 de grade.

În zonele aflate sub incidența codului portocaliu, anume Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei, temperaturile se vor situa între 37-39 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi unul accentuat, deoarece indicele temperatură-umezeală va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile resimțite se vor apropia de 44-45 de grade Celsius.

Luni ne vom afla sub incidența codului portocaliu. Durata pentru acest al doilea val de căldură este estimată până, cel târziu, sâmbătă. Luna lui cuptor va putea fi una dintre cele mai călduroase luni iulie din istoria măsurătorilor meteorologice. Așa cum se anticipează la nivel internațional, este posibil ca luna iulie, la nivel mondial, să fie cea mai călduroasă din ultimii 120 de ani”, a declarat directorul ANM.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: