Redactia.ro
Home » Știri » Nou record: O treime din cazurile noi de COVID-19 sunt în București – peste 560. Situația pe județ

Nou record: O treime din cazurile noi de COVID-19 sunt în București – peste 560. Situația pe județ

covid-19

Cazurile de Covid-19 se află în creștere în România, iar autoritățile iau în considerare și reintrarea în stare de urgență. În plus, o treime din cazurile noi de coronavirus au fost înregistrare în București și au depășit deja 560, dintr-un total de 1.591 de cazuri raportate pe 5 octombrie.

România înregistrează un nou record absolut, și mai exact în capitală, cu peste 560 de cazuri în ultimele 24 de ore. Potrivit medicului Cătălin Apostolescu de la spitalul de boli infecțioase Matei Balș, această cifră este normală pentru un oraș cu populație densă, aș cum este în București. Tot acesta precizează că limitarea creșterii numărului de persoane infectate cu Covid-19 ar fi posibilă doar dacă se respectă măsurile de protecție. Iată mai jos situația în România, pe județe pentru ultimele 24 de ore:

  • Iași – 116 cazuri
  • Cluj – 83 cazuri
  • Neamț – 69 cazuri
  • Galați – 65 cazuri

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică și situația cazurilor pentru 5 octombrie, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare de duminca, 4 octombrie, au fost înregistrate 1.591 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), din 6.537 de teste efectuate. Până astăzi, 5.003 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.826. Dintre acestea, 592 sunt internate la AȚI.

Bătălia pentru Redemsivir a început

În momentul de față, Redemsivir este unul dintre medicamentele care se folosesc în tratarea pacienților bolnavi de coronavirus. Compania care produce medicamentul a declarat că acesta vă fi distribuit direct în spitalele care tratează astfel de pacienți, iar aici vorbim de America. Acest lucru va duce la explozia prețurilor și ritmul de achiziționare, conform specialiștilor. Și autoritățile din România sunt îngrijorate cu privire la acest medicament, iar profesorul Alexandru Rafila (membru al Organizației Mondiale a Sănătății) spune că va exista o competiție între țări, daca vânzarea medicamentului vă fi liberalizată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: