Redactia.ro
Home » Știri » NOUA CASĂ 2020. Băncile au dat startul noului program de achiziționare a caselor

NOUA CASĂ 2020. Băncile au dat startul noului program de achiziționare a caselor

Programul Noua Casă

NOUA CASĂ 2020. Băncile au dat starul noului program, iar cei interesați își pot depune dosarul la bancă. Programul „Noua Casă” prevede să se acorde credite de până în 70.000 de euro, cu un avans de 5% şi de până în 140.000 euro cu un avans de 15% pentru locuinţe noi.

NOUA CASĂ 2020. Ce fel de locuințe se pot cumpără prin programul Noua Casă?

Toate categoriile de locuințe finalizate, indiferent de vechimea acestora, cu o valoare de achiziție de maxim 70.000 euro în echivalent lei. Valoarea maximă a creditului pe care îl poți obține este de 66.500 euro, echivalent în lei, iar avansul minim de care trebuie să dispui este de 5%; Locuințe noi/consolidate nu mai vechi de 5 ani (semnarea documentelor de recepție la terminarea lucrărilor s-au semnat cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului) cu o valoare de achiziție cuprinsă între 70.001 euro și 140.000 euro, echivalent în lei. Valoarea maximă a creditului pe care îl poți obține este de 59.500 euro respectiv 119.000 euro, echivalent lei, iar avansul minim necesar este de 15%.

NOUA CASĂ 2020. Cât te costă împrumutul total?

Ca să-ți faci o idee despre costurile acestui împrumut, ai la dispoziție următoarele informații despre dobânzi și comisioane: dobânda este formată din marja fixa a băncii de 2 pp + IRCC valabil la momentul semnării contractelor de credit comision evaluare imobil: 450 lei pentru apartament/ 700 lei pentru casa, vila, teren și construcții e nevoie de un depozit colateral pentru garantarea dobânzii, care cumulează 3 rate de dobândă taxa de gestiune lunara a contului tău: 0 lei comision de rambursare anticipata: 0 lei comision de gestiune: 0,40% pe an, pentru garanțiile care se acorda începând cu anul 2020, datorat către FNGCIMM, care este perceput de bancă la jumătate din soldul creditului (despre asta afli mai multe din contractul de garantare și din contractul de credit pe care le închei) în cazul promsiunilor de garantare se aplică un comision unic de analiza de 0,15%/an aplicat la valoarea promisiunii de garantare.

NOUA CASĂ 2020. Asigurarea locuinței este obligatorie

(Drepturile de despăgubiri vor fi cesionate în favoarea Statului Roman, reprezentat de Ministerul Finanțelor Publice și a Băncii Transilvania) comision AEGRM: 65,7 lei x 2 (pentru contractul de depozit colateral constituit în vederea garantarea dobânzii și pentru contractul de ipoteca mobiliara asupra soldurilor creditoare ale tuturor conturilor deschise la noi) *În calculul dobânzii se ia în considerare indicele de referință IRCC. Valoarea indicilor de referință se actualizează trimestrial. În ceea ce privește garanțiile: ipoteca imobiliara legala de rang 1 asupra imobilului finanțat garanția acordata de FNGCIMM, în numele și în contul statului ipoteca mobiliara asupra depozitului colateral pentru garantarea dobânzii, în valoare egala cu 3 rate de dobândă, valabil pe țoață durata finanțării, înregistrată la AEGRM ipoteca mobiliara la valoarea creditului aprobat, asupra soldurilor creditoare ale tuturor conturilor deschise la instituția de credit finanțatoare, valabila până la stingerea creanțelor datorate de beneficiar în baza contractelor de credit și de garantare, înregistrată la AEGRM

NOUA CASĂ 2020. Prin programul „Noua Casa” se vor acorda:

I. Două categorii de credite pentru locuințe noi (prin locuință nouă se întelege orice locuință, recepționată la terminarea lucrărilor, cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat precum și locuințele supuse unor lucrări de intervenție în vederea consolidării și/sau reducerii riscului seismic recepționate la terminarea lucrărilor cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat) respectiv:

1) Credite de până la maximum 140.000 de mii de euro pentru care se percep un avans de 15% și se acorda o garanție în nume și cont stat în valoare de 60%;

2) Credite de până la 70.000 de euro cu un avans de 5 % și o garanție în nume și cont stat de 50%. Avansul de 15% și garanția în nume și cont stat de 60% se aplica doar locuințelor noi ce depășesc pragul de 70.000 de euro până la maximum 140.000 euro inclusiv.

NOUA CASĂ 2020. II. Credite pentru achiziționarea de locuințe vechi (recepționate la terminarea lucrărilor de construcție cu mai mult de 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat) condițiile rămân neschimbate, respectiv: Credit de până la maximum 70.000 euro, pentru care se percep un avans de 5% și se acorda o garanție în nume și cont stat în valoare de 50%.

În ceea ce privește criteriile de eligibilitate în cadrul programului, acestea au rămas neschimbate, astfel poate avea calitatea de beneficiar al Programului orice persoana fizica care îndeplinește cumulativ următoarele condiții: – la data solicitării creditului garantat, declara pe propria răspundere fie că nu deține în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul ori soția nicio locuință, indiferent de modul și de momentul în care a fost dobândită, fie că deține în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul ori soția cel mult o locuință, dobândită prin orice alt mod decât prin Program, în suprafață utila mai mica de 50 mp; – achiziționează sau construiește o singura locuință, printr-un credit acordat și garantat în condițiile Programului; – are calitatea de împrumutat în raport cu finanțatorul.

Se introduc norme tranzitorii prin care contractele de garantare și promisiunile de garantare încheiate și aflate în derulare la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgenta continua să producă efecte în conformitate cu prevederile legislației în vigoare la data emiterii lor, precum și norme tranzitorii referitoare la solicitările de acordare a unei finanțări garantate aflate în curs de analiza la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgenta prin care li se aplica dispozițiile legale în vigoare la data depunerii lor la finanțator. Beneficiarii programului pot efectua rambursarea anticipata parțială sau integrala, fară a se percepe comision de rambursare anticipata.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: