Redactia.ro
Home » Știri » Noua metodă a hoților de a intra în camera de hotel. Cum acționează pentru a putea deschide ușa

Noua metodă a hoților de a intra în camera de hotel. Cum acționează pentru a putea deschide ușa

Este perioada concediilor, tocmai de aceea din ce în ce mai mulți cetățeni fac tot posibilul pentru a rezerva cel mai bun hotel din dorința de a petrece momente frumoase și liniștitoare. Și hoții știu că este perioada ideală pentru a-și face apariția în camerele turiștilor, tocmai de aceea au pus la cale o nouă metodă de a deschide ușa.

Deși pare destul de greu de crezut, sunt persoane care fac tot posibilul pentru a intra în posesia unor bunuri valoroase, așteptând ca proprietarii de drept să părăsească fiecare cameră de hotel. Nu puține au fost cazurile când acest aspect a putut strica o vacanță.

Cum încearcă hoții să deschidă camerele de hotel

Un videoclip postat recent pe TikTok a dezvăluit cum încearcă hoții să pătrundă în unele camere, atunci când acestea nu beneficiază de o securitate prea mare. Se pare că în Londra astfel de jafuri sunt destul de comune, iar răufăcătorii s-au „emancipat”, motiv pentru care și-au dezvoltat foarte mult abilitățile.

În imaginile surprinse de un posibil turist se poate vedea cum hoții au construit un obiect ușor de manevrat, pe care îl introduc pe sub ușa camerei. Condiția este ca aceasta să aibă un spațiu liber de 2-3 centimetri. Apoi, încearcă să agațe clanța și să o apese în liniște.

„Te cazezi singur și te trezești cu 3 colegi de cameră”, „Trebuia să le deschizi și să le spui că nu primești colindători că e prea devreme încă”, „Așa fac în hoteluri, e foarte periculos”, „Era mai distractiv să pui un fir de curent pe mâner”, au fost doar câteva dintre comentariile pe care utilizatorii de pe TikTok le-au adăugat în momentul în care a fost publicat videoclipul.

Cum să te protejezi de hoții care intră în camerele de hotel

Din păcate, hoții pot încerca să profite de momentele de slăbiciune sau de neglijență a călătorilor și să intre în camerele de hotel. Iată câteva măsuri practice și precauții pe care le puteți lua pentru a vă proteja de hoții care ar putea încerca să pătrundă în camera voastră de hotel.

1.Alegeți hoteluri cu sisteme de securitate eficiente

Înainte de a face o rezervare, asigurați-vă că alegeți un hotel cu o reputație solidă în ceea ce privește securitatea. Hotelurile cu sisteme de acces avansate, cum ar fi carduri magnetice sau cu cip, oferă un nivel suplimentar de protecție. De asemenea, verificați recenziile altor călători cu privire la măsurile de securitate implementate în hotel pentru a face o alegere informată.

2.Folosiți sistemele de securitate oferite de hotel

Majoritatea hotelurilor pun la dispoziția oaspeților sisteme de securitate, cum ar fi închizători, lacăte și seifuri. Utilizați toate acestea corespunzător pentru a vă proteja bunurile valoroase și documentele importante.

3.Închideți ușa și verificați bine înainte de a pleca

Înainte de a părăsi camera, asigurați-vă că ușa este bine închisă și blocată. Verificați atent ferestrele și orice alte puncte de acces care ar putea reprezenta o potențială vulnerabilitate.

4.Utilizați alarme de călătorie

O alarmă de călătorie portabilă poate fi un instrument util pentru a vă avertiza în cazul unei încercări de intrare forțată în cameră. Aceste dispozitive emite un sunet puternic și strident, care poate descuraja potențialii hoți.

5.Nu lăsați bunuri valoroase la vedere

Evitați să lăsați obiectele valoroase, electronice sau bani la vedere în cameră, pentru a nu atrage atenția hoților. Utilizați seiful hotelului pentru a depozita aceste obiecte.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: