Redactia.ro
Home » Știri » Noua ofertă de azi a Guvernului pentru dascăli: creșterea etapizată a salariului unui debutant până la 4.000 de lei în următorii trei ani

Noua ofertă de azi a Guvernului pentru dascăli: creșterea etapizată a salariului unui debutant până la 4.000 de lei în următorii trei ani

Noua ofertă de azi a Guvernului pentru dascăli: creșterea etapizată a salariului unui debutant până la 4.000 de lei în următorii trei ani

Noua ofertă a Guvernului pentru dascăli, după noi negocieri avute astăzi: creșterea etapizată a salariului unui debutant până la 4.000 de lei în următorii trei ani.

Noua ofertă de azi a Guvernului pentru dascăli: creșterea etapizată a salariului unui debutant până la 4.000 de lei în următorii trei ani

Președintele Klaus Iohannis a cerut astăzi ca greva generală să înceteze, astfel încât elevii să nu mai aibă de suferit și să fie găsită o soluție cât mai rapid. Întâlnirea de astăzi de la Palatul Cotroceni, dintre Iohannis și ministrul Educației, premierul Ciucă și Marcel Ciolacu a durat o oră.

Coaliția de guvernare i-a chemat pe sindicaliști la o nouă rundă de negocieri începând cu 13:30, conform surselor G4Media. Noua ofertă a Guvernului este creșterea etapizată a salariului unui debutant până la 4000 de lei în următorii trei ani, începând cu o primă creștere de 30%, conform surselor mai sus menționate.

Drept urmare, negocierile dintre sindicaliștii din Educație și Guvern vor fi reluate. Rămâne de văzut ce răspuns vor da sindicaliștii.

„Negocierile vor fi reluate imediat și vor continua până la identificarea măsurilor menite să răspundă cerințelor cadrelor didactice”, transmite Administrația Prezidențială, după întâlnirea președintelui Klaus Iohannis cu Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu.

„În cadrul discuțiilor au fost analizate revendicările Federațiilor sindicale din educație și posibilele soluții care să conducă la încetarea grevei profesorilor și la reînceperea cursurilor. Președintele Klaus Iohannis a accentuat importanța menținerii dialogului, singura cale prin care se poate debloca situația actuală. Astfel, negocierile vor fi reluate imediat și vor continua până la identificarea măsurilor menite să răspundă cerințelor cadrelor didactice”, potrivit Administrației Prezidențiale.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, condusă de Simion Hăncescu, și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, condusă de Marius Nistor, au anunțat, miercuri, într-un comunicat de presă că, după consultarea organizațiilor județene, au decis să continue greva și să nu semneze un acord politic care nu include creșterea salariilor.

Anunțul a venit cu mai puțin de o oră înainte ca la Palatul Cotroceni să înceapă discuțiile dintre președintele Klaus Iohannis și liderii coaliției de guvernare. Sindicatele cer emiterea unei ordonanțe de urgență prin care să se garanteze că, în noua lege a salarizării valabilă pentru anul viitor, salariul profesorului debutant este egal cu cel puţin salariul mediu brut pe economie, de circa 4.000 de lei, urmând ca salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcție, studii, vechime și grad didactic.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: