Redactia.ro
Home » Știri » Noua structură a anului şcolar, publicată în Monitorul Oficial. Ce modificări s-au făcut

Noua structură a anului şcolar, publicată în Monitorul Oficial. Ce modificări s-au făcut

Elevi la scoala

A fost publicată în Monitorul Oficial noua structură a anului școlar 2020-2021. S-au făcut mai multe modificări, printre care două vacanțe de Paști și reducerea numărului săptămânilor de cursuri.

Noua structură a anului şcolar, publicată în Monitorul Oficial. Ce modificări s-au făcut

S-a modificat structura anului școlar 2020-2021 și a fost publicată, marți, în Monitorul Oficial, ceea ce înseamnă că de astăzi va intra în vigoare. Ea prevede mai multe schimbări, printre care reducerea săptămânilor de cursuri și acordarea a două vacanțe de Paști.

Potrivit noii programe școlare, deși se vor acorda vacanțe de Paști, în timpul acestora se pot organiza activități extracurriculare pentru toate categoriile de elevi (grădinițe, școli, elevi), în localitățile unde indicele nu depășește 6 la mia de locuitori. Acestea vor face parte din ”Școala Altfel”și se vor putea face cu prezență fizică. De asemenea, numărul săptămânilor de cursuri se reduce de la 34 la 33 de săptămâni, iar pentru elevii din școlile profesionale, de la 37 la 36 de săptămâni.

Când se termină școala anul acesta

Anul acesta școala se va încheia pe data de 25 iunie. Semestrul al II-lea se reduce la 16 săptămâni din 17 cât avea inițial. Cele două vacanțe de Paști sunt cuprinse între 2-11 aprilie și între 30 aprilie – 9 mai, a doua. Elevii de clasa a XIIA-a vor lua o altă vacanță pe  data de 4 iunie, iar pe 28 iunie vor începe probele scrise la Bacalaureat 2021.

Au fost mai multe controverse legate de vacanța de Paști, deoarece este prevăzută pe o perioadă de o lună. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat de ce s-a luat o astfel de decizie. Mai exact, pentru a preveni infectarea elevilor, deoarece rata de infectare va fi mai mare în perioada sărbătorilor pascale.

„Ne uităm cu toții la evoluția epidemiologică, din păcate nu este foarte greu de intuit că vom avea un vârf al ratei de infectare exact în luna aprilie. Dacă vom avea un vârf al ratei de infectare cred că este ușor de anticipat că nu vor fi prea multe locuri deschise în care să meargă (elevii în vacanță, n.r.). Școala se prelungește cu două săptămâni, vacanța, de asemenea, se prelungește cu două săptămâni, luna aprilie aveam oricum vacanța de Paște catolic și vacanța de Paște ortodox. Aceste două săptămâni de vacanță ar fi putut să fie două săptămâni de învățământ online. Dacă ar fi fost învățământ online, atâta vreme cât toată lumea e supărată pe învățământul online pentru că unii nu au tablete, alții nu au acces la internet, alții nu au profesori pregătiți, alții nu au profesori disponibili, această perioadă de învățămân online ar putea fi înlocuită cu prezența fizică. Punem în balanță aceste două variante. În felul acesta s-au judecat lucrurile. Pe de altă parte, dacă nu ar fi fost adoptată această variantă, ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a spus Sorin Cîmpeanu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: