Redactia.ro
Home » Știri » Povestea incredibilă a unei fetițe de 10 ani din Italia! Face școala online între capre, pe vârf de munte

Povestea incredibilă a unei fetițe de 10 ani din Italia! Face școala online între capre, pe vârf de munte

Povestea incredibilă a unei fetițe de 10 ani din Italia! Face școala online între capre, pe vârf de munte

O fetiță de 10 ani din Italia este un exemplu pentru mulți copii de vârsta ei! Fimmetta face școală online pe vârf de munte, la 1.000 de metri, între animale. 

Povestea incredibilă a unei fetițe de 10 ani din Italia

Fimmetta este o fetiță ambițioasă, în vârsta de 10 ani din Italia. Situația actuală a fost dificilă și pentru ea, însă a reușit să găsească un echilibru în treburile pe care le are de făcut. Astfel că, fetița face școală online pe vârf de munte, la 1.000 de metri, între animale. Sala de clasă a devenit pășunea cu 350 de capre și alte animale.

Fiammetta își face lețiile pe o măsuță de lemn, în mijlocul caprelor. Cea mai mare dorință a fetiței este să devină agent forestier, pe un cal.

”Dimineața punem computerul pe o masă, am și un scaun. Pornim computerul pentru a putea intra imediat în lecție, pregătesc caietele, etc. E frumos, mă inspiră să scriu și mă face fericită. Când voi crește mare, vreau să devin agent forestier, dar pe cal, pentru că pădurarii sunt în natură, nu în birouri. Și îmi plac caii”, a declarat fetița.

Problemele logistice le rezolvă cu hotspotul de la telefon.  ”Din fericire conexiunea este bună în Val di Sole. Este capabilă să învețe cu profesorii prin intermediul computerului. Și când este nevoie, mă ajută cu animalele. La urma urmei, sunt două instrumente de învățare foarte diferite, dar ambele foarte utile pentru creșterea unui copil”, spune Massimiliano, talăl copilei.

De când școlile s-au închis în Italia din cauza zonelor roșii, fetița a trebuit să-l urmeze pe tatăl ei, Massimiliano, crescător de animale, deoarece mama ei lucrează în sănătate și nu o putea duce la serviciu. Sala de clasă pentru Fiammetta, 10 ani, a devenit astfel o pășune în munții Val di Sole, în Trentino, unde sunt crescuți 350 de capre, păsări și alte animale.

Elevii din Italia protestează față de prelungirea învăţământului online

Elevii din Italia au ieşit în stradă pentru a protesta față de prelungirea învăţământului la distanţă în contextul pandemiei, în timp ce ministrul educaţiei şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu situaţia lor.

În condiţiile în care învăţământul la distanţă a fost în vigoare timp de mai multe luni, este clar în prezent că mai mulți elevi au rămas în urmă, a declarat ministrul educaţiei al Italiei, Lucia Azzolina.

Azzolina şi-a exprimat empatia faţă de îngrijorările elevilor, însă a adăugat că autorităţile regionale sunt responsabile pentru redeschiderea şcolilor. Învăţământul la distanţă se aplică în Italia elevilor de la Scuola Superiore, de la vârsta de 14 ani.

Aproape toate regiunile italiene au amânat revenirea la învăţământul cu prezenţă fizică, revenire ce era iniţial planificată să înceapă astăzi pentru jumătate dintre elevi. Astfel, mai multe grupuri de elevi au protestat lângă şcolile lor din Roma, în timp ce alte câteva zeci de elevi au demonstrat în faţa Ministerului Educaţiei, făcând uz de materiale pirotehnice şi purtând pancarte.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: