Redactia.ro
Home » Știri » Noul Cod Rutier. Ce amenzi riscă curierii pe bicicletă, dacă folosesc telefonul mobil în timp ce merg

Noul Cod Rutier. Ce amenzi riscă curierii pe bicicletă, dacă folosesc telefonul mobil în timp ce merg

Noul Cod Rutier. Ce amenzi riscă curierii pe bicicletă, dacă folosesc telefonul mobil în timp ce merg

Noul Cod Rutier. De ieri, 13 octombrie, a intrat în vigoare noul cod rutier, în care se interzice folosirea telefonului mobil la volan sau pe bicicletă, în timpul circulației.

Noul Cod Rutier. Ce amenzi riscă curierii pe bicicletă, dacă folosesc telefonul mobil în timp ce merg

Polițiștii pot opri în orice moment orice șofer sau orice biciclist care folosește telefonul în timp ce conduce. Noul cod Rutier a intrat în vigoare, duminică, 13 octombrie 2019. Raziile deja au început, ia în primele opt ore de la schimbarea noului cod rutier s-au dat amenzi în valoare de 30.000 lei.

Dacă șoferii sunt prinși că încalcă legea, chiar dacă țin telefonul în suport. Amenda pentru încălcarea legii este de până la 1.160 de lei. Aproximativ 40% dintre șoferii români trimit SMS-uri în timp ce conduc.

Scrierea și citirea mesajelor îi distrag pe șoferi de la condus pentru cel puțin 5 secunde, iar asta înseamnă că la doar 14 kilometri pe oră, asta înseamnă parcurgerea în orb a 14 metri.

Zeci de șoferi au murit în timpul live-urilor de pe Facebook

Codul Rutier a fost schimbat după ce zeci de persoane au murit în timp ce făceau live pe Facebook. Pentru a nu încălca legea, șoferii sunt sfătuiți să își seteze telefonul într-un suport. Dacă șoferul este nevoit să închidă transmisiunea, trebuie să tragă pe dreapta.

De asemenea, legea spune că șoferii nu pot folosi nici camera de bord sau GPS-ul. Folosirea telefonului în momentul staționării în coloană sau chiar într-o intersecție nu se pedepsește.

Citeste si:Cazul din Caracal. Au fost descoperite noi probe în pădurea din Caracal. Rămășițe osoase sunt trimise la DIICOT

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: