Redactia.ro
Home » Știri » Noul coronavirus poate provoca accidente vasculare subite. Ce spun specialiștii

Noul coronavirus poate provoca accidente vasculare subite. Ce spun specialiștii

Accident vascular cerebral

Specialiștii americani au realizat un nou studiu care arată că noul virus ar putea provoca accidente vasculare cerebrale subite persoanelor cu simptome moderate.

Potrivit unor noi cercetări întreprinse de specialiștii americani, infecția de coronavirus ar putea provoca coagularea sângelui care ar putea duce la accident vascular cerebral.

Coronavirusul poate provoca accidente vasculare

Neurochirurgul Thomas Oxleya din New York și echipa lui au tratat cinci pacienți infectati cu coronavirus cu vârste sub 50 de ani, care aveau simptome ușoare specifice noului virus.

Virusul pare să provoace coagularea crescută în arterele mari, ceea ce duce la accident vascular cerebral sever. Raportul nostru arată o creştere de şapte ori a incidenţei unui accident vascular cerebral subit la pacienţii tineri în ultimele două săptămâni. Majoritatea acestor pacienţi nu au antecedente medicale anterioare şi au fost acasă fie cu simptome uşoare de Covid, a spus acesta.

De asemenea, alți medici au precizat că multe persoane sunt reticente să ceară ajutorul din cauza pandemiei, declarând că în ultimele 12 luni, în spitalele americane au fost tratate persoane tinere cu accident vascular cerebral.

Nu este normal ca persoanele atât de tinere să aibă dureri, în special accidente vasculare cerebrale în vasele mari din creier. Serviciul nostru, în ultimele 12 luni, a tratat în medie 0,73 pacienţi la fiecare 2 săptămâni sub vârsta de 50 de ani cu accident vascular cerebral mare”.

Cum reacționează organismul în timpul unui accident vascular cerebral?

Un accident vascular cerebral într-un vas de sânge mare, poate provoca daune puternice dacă nu se intervine imediat. Referitor la raportul medical al celor cinci pacienți, specialiștii au declarat că cel puțin un pacient a murit, iar alții se află secțiile de abilitare, terapie intensivă sau în unitățile de Accident Vascular Cerebral.

Conform medicului Oxley, doar unul din pacienți a fost externat, dar va avea nevoie de îngrijiri intense. Celulele cerebrale mor atunci când fluxul de sânge este oprit, iar dacă acesta este oprit mult timp, creierul va fi afectat.

„Cel mai eficient tratament pentru atacul vaselor mari este extragerea cheagurilor, dar acest lucru trebuie efectuat în mai puțin de 6, respectiv 24 de ore”, a spus Oxley.

Așadar, Oxley împreună cu echipa sa încearcă să le transmită oamenilor că acest lucru este destul de grav și le recomandă să aibă grijă la simptomele infecției cu noul virus și să apeleze imediat la 112 dacă prezintă vreunul din simptomele specifice accidentului vascular cerebral.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: