Redactia.ro
Home » Știri » Noul rege de-abia acum a avut ocazia să-și plângă mama. Imaginea dezolantă a unui rege îngenunchiat de durere VIDEO

Noul rege de-abia acum a avut ocazia să-și plângă mama. Imaginea dezolantă a unui rege îngenunchiat de durere VIDEO

GALERIE FOTO (2)

Cei patru copii ai reginei s-au adunat la Catedrala St Giles din Edinburgh pentru un priveghi profund emoționant. Regele Charles al III-lea a avut în sfârșit ocazia să-și plângă mama. Iată toate detaliile!

Cei patru copii ai Reginei, moment emoționant în jurul sicriului Reginei

Charles, Prințesa Anne, Ducele de York și Contele de Wessex și-au ocupat locurile la cele patru laturi ale sicriului de stejar și au stat alături de patru membri în costum ai Companiei Regale de Arcași, care stăteau de pază îmbrăcați în pălării cu pene lungi și înarmați cu săgeți și caruciori.

La sosirea Majestății Sale, mulțimea s-a adunat pentru a-l aclama: „Iată-l! Iată-l! Este regele!”, în timp ce făceau fotografii și filmări”, potrivit PA. Charles le-a făcut cu mâna spectatorilor înainte de a intra în biserică.

În timp ce cei patru copii ai reginei și-au început priveghiul, care a durat zece minute între orele 19.46 și 19.56, regina consoartă și contesa de Wessex s-au așezat pe scaunele din fața sicriului în timp ce priveghiul avea loc, în semn de susținere.

Publicul va putea vizita sicriul reginei în biserică până marți, în jurul orei 15.00, înainte ca aceasta să părăsească Scoția pentru ultima oară. Sute de persoane au stat la coadă pentru a vedea sicriul reginei, iar doritorii s-au adunat încă de la ora 7 dimineața pentru a-i aduce un omagiu regretatului monarh.

Când va avea loc înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Regina va fi depusă în stare de veci la Westminster Hall de miercuri la ora 17:00 până luni, 19 septembrie, la ora 6:30, ziua funeraliilor de stat.

Va avea loc o procesiune ceremonială, în cadrul căreia sicriul reginei se va deplasa de la Palatul Buckingham la Palatul Westminster pentru a fi depus în stare de veci. Sicriul ei va fi închis și se va odihni pe o platformă ridicată, numită catafalc, în sală și va fi drapat în Drapelul Regal, cu Orbul și Sceptrul plasate deasupra. Acesta va fi păzit 24 de ore din 24 de o gardă formată din unități ale Gărzii de corp a Suveranului, ale Diviziei de Casație sau ale Yeoman Warders din Turnul Londrei.

Palatul Buckingham nu a confirmat încă ora la care va avea loc priveghiul și ce membri ai familiei regale vor participa la eveniment, deși se crede că acesta va avea loc înainte de deschiderea pentru public, în acea seară, a funeraliilor în care va fi depus răposatul monarh.

Membrii activi ai Familiei Regale vor purta uniformă atunci când vor fi prezenți la cinci evenimente ceremoniale în perioada de doliu a reginei.

Acestea sunt slujba de mulțumire de la Catedrala St Giles din Edinburgh, procesiunea către Westminster Hall și slujba de rugăciune și reflecție, priveghiul de la Westminster Hall și funeraliile de stat de lunea viitoare de la Westminster Abbey și slujba de înmormântare de la Capela St George din Windsor.

Sursa foto: Alamy

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: