Redactia.ro
Home » Sport » Novak Djokovic, “Rege” la Australian Open! Cifrele liderului mondial

Novak Djokovic, “Rege” la Australian Open! Cifrele liderului mondial

Novak Djokovic, Daniil Medvedev, Australian Open 2021, Djokovic campion la Australian Open

Novak Djokovic a câștigat al 9-lea titlu la Australian Open și al 18 în total, de Grand Slam. În finală liderul mondial l-a învins pe Medvedev 7-5, 6-2, 6-2.

Novak Djokovic a jucat până acum 9 finale la Australian Open și le-a câștigat pe toate. Sârbul nu a avut nicio problemă în meciul pe care l-a câștigat astăzi într-o oră și 53 de minute de joc. Și-a impus încă de la început jocul și a reușit să-l surprindă pe Daniil Medvedev (4 ATP) în repetate rânduri cu lovituri care au avut adâncime, dar și cu deplasarea pe teren.

Liderul mondial a câștigat al 18-lea titlu de Grand Slam. În Australia, Djokovic a mai câștigat titlul în 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019 şi 2020. În acest moment, doar Nadal are mai multe titluri la un Grand Slam, 13 la Roland Garros. Djokovic l-a depășit însă pe Federer, care are opt titluri la Wimbledon.
De partea cealaltă, Daniil Medvedev a mai jucat o singură finală de Mare Șlam, în 2019 la US Open, pierdută în fața spaniolului Rafael Nadal.

Daniil Medvedev l-a lăudat pe Djokovic

După finală, primul care a făcut declarații pe teren a fost rusul.

„Când eram pe locul 500 mondial, m-am antrenat cu Novak. Erai ca un Dumnezeu pentru mine, nici nu credeam că vei schimba câteva vorbe cu mine. Dar ai vorbit ca și cum îți eram un prieten… Atunci eram pe 500, acum sunt pe locul 4, dar tu nu te-ai schimbat deloc. Ești un om minunat!”, i-a spus rusul, liderului mondial.

Sârbul nu a ratat ocazia și i-a răspuns în stilul său caracteristic prietenului său.

„Nu m-ai mai sunat în ultimul timp pentru a ne antrena împreună, dar îți mulțumesc pentru cuvintele superbe. Ești un jucător nemaipomenit, ai arătat de ce. O să vină momentul în care vei câștiga un titlu de Grand Slam”, a spus Novak Djokovic.

Cifrele lui Novak Djokovic

Până în prezent, liderul ATP a jucat 28 de finale de Grand Slam, fiind la egalitate cu Rafael Nadal. Dintre acestea a câștigat 18, fiind depășit doar de Roger Federer și Rafael Nadal cu câte 20. După acest turneu, sârbul rămâne pe primul loc în clasamentul ATP și va aduna 311 săptămâni pe această poziție. Recordul era deținut de Federer cu 310 săptămâni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: