Redactia.ro
Home » Sport » Novak Djokovic, dat afară de la US Open! Gestul controversat al sârbului

Novak Djokovic, dat afară de la US Open! Gestul controversat al sârbului

Novak Djokovic descalificat, US OPEN,

Liderul clasamentului mondial, Novak Djokovic a fost descalificat de la US Open. Sârbul s-a enervat la meciul cu Pablo Carreño Busta și a lovit o arbitră cu mingea. “Este o lecție pentru mine, îmi cer scuze”, a scris acesta pe pagina sa oficială. Decizia este una destul de dură în condițiile în care sârbul nu a intenționat să o lovească.

Novak Djokovic nu și-a putut stăpânii nervii în meciul cu Pablo Carreño Busta (29 de ani), din optimile turneului american. Momentul controversat s-a petrecut în primul set, în momentul în care scorul era 6-5 pentru spaniol. Nervos, Djokovic a lovit o minge cu putere în direcția arbirtului de linie. Femeia a căzut direct la pământ.

“O să mă descalifici? E cariera mea, e Grand Slam, e terenul central”, ar fi spus jucătorul de tenis.

Degeaba și-a cerut scuze jucătorul de tenis, decizia arbitrului principal, Soeren Friemel a venit imediat. Djokovic a fost descalificat. În plus pierde și punctele acumulate la turneu și suma de bani adunată până în optimile de finală.

Cum a explicat Djokovic gestul făcut

Inițial, liderul ATP a refuzat să participe la conferința de presă și să dea explicații. Apoi s-a răzgândit și a postat un mesaj pe pagina sa de socializare.

„Sunt foarte supărat, este o lecţie pentru mine şi pentru dezvoltarea mea. Îmi cer scuze pentru comportamentul meu. Toată această situaţie m-a făcut foarte trist şi gol. Am verificat dacă arbitrul este bine şi mi-au spus că, slavă Domnului, ea este bine. Îmi pare foarte rău că am provocat atât de mult stres. Atât de involuntar. Atât de greşit. Nu vă voi dezvălui numele pentru a vă respecta viaţa privată. Legat de această descalificare, trebuie să mă întorc şi să lucrez la dezamăgirea mea şi să transform toate acestea într-o lecţie pentru mine şi pentru dezvoltarea mea şi evoluţia ca jucător şi ca om. Le sunt recunoscător celor din echipa mea, familiei mele deoarece sunt sprijinul meu, şi, de asemenea, fanilor mei pentru că mă susţin mereu. Mulţumesc şi îmi pare rău”, a scris Djokovic în postare.

Sârbul a mai fost în centrul atenției nu demult. A fost acuzat că din cauza sa mai mulți jucători s-au infectat cu COVID – 19, după ce a organizat turneul Adria Tour.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: