Redactia.ro
Home » Știri » Nu deschide aceste mesaje primite pe telefon! Te vor lăsa fără bani în cont

Nu deschide aceste mesaje primite pe telefon! Te vor lăsa fără bani în cont

Nu deschide aceste mesaje primite pe telefon

Specialiștii au lansat un nou avertisment pentru toții românii posesori de telefoane mobile! Aceștia atrag atenția asupra unor mesaje care par a veni din partea unor instituții precum Poșta Română, bănci ori firme de curierat. Acestea ar conține viruși care ar putea obține date importante ori chiar acces la conturile tale bancare.

Nu deschide aceste mesaje primite pe telefon

Mare atenție la mesajele primite în ultimele zile, car par venite de la instituții precum bănci ori poșta română. În conținutul mesajelor, atacatorii cibernetici cer bani sub pretextul de taxe vamale ori trimit link-uri pe care vă îndrumă să le accesați. Sub nicio formă să nu faceți asta.

Când primiți astfel de mesaje, trebuie să vă uitați dacă mesajul conține mesaje de gramatică ori ortografie, semn că ar fi fost creat de inteligență artificială. Un alt detaliu important este numele de pe care vă sunt trimise aceste mesaje ori e-mail-uri. Dacă sesizați că expeditorii au nume ciudate, care doar seamănă cu numele instituțiilor, atunci e un semn că e o încercare de fishing.

Nu dați date, nu accesați link-urile atașate

Specialiștii vă îndrumă să nu descărcați atașamentele din e-mail-uri ori mesaje text și nici să nu accesați link-urile primite, fără a le verifica printr-un program de securitate. Verificați întotdeauna expeditorul, pentru a vedea de pe ce e-mail a fost trimisă informarea. Dacă e un e-mail ciudat, nu-i dați curs.

Important de știut că băncile nu trimit mail-uri care conțin link-uri. De asemenea, nu vă autentificați în aplicația de internet banking urmând un link primit într-un SMS ori e-mail.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: