Redactia.ro
Home » Stil de viață » Nu e banc! “Usturoiul Benone”, numit după îndrăgitul artist Benone Sinulescu, face senzație. A ajuns și pe rafturile magazinelor

Nu e banc! “Usturoiul Benone”, numit după îndrăgitul artist Benone Sinulescu, face senzație. A ajuns și pe rafturile magazinelor

Nu e banc! Usturoiul Benone face furori în supermarketuri, după prima livrare în marile magazine! Soiul creat de cercetătorii din Buzău a fost numit după îndrăgitul cântăreț de muzică populară Benone Sinulescu și un singur fermier a ales să-l cultive. Și clar nu are niciun regret!

Valentin Jecu este singurul fermier care a riscat și a cultivat “Usturoiul Benone” al cercetătorilor din Buzău. Acum spune că a tras lozul câștigător! Și chiar se pare că a dat marea lovitură, odată ce soiul a ajuns pe rafturile marilor magazine.

Usturoiul Benone, numit după îndrăgitul artist, face senzație în marile magazine

Originar din Râmnicelu, județul Buzău, fermierul a plantat 15 hectare cu usturoi și a recoltat 40 de tone.

“Nu mă așteptam să aibă un impact atât de mare. Acest soi de usturoi făcându-se cunoscut cu ajutorul numelui de Benone. Acest soi de usturoi are un gust deosebit, dulce-acrișor iute, nemaiîntâlnit la alt soi de usturoi”, a povestit cultivatorul Valentin Jecu, pentru Antena 3.

“Am valorificat în această creație patrimoniul genetic vechi. Această resursă genetică, existentă în zona Buzăului, mai precis în zona Râmnicului Sărat, cunoscutul usturoi de Râmnicu Sărat care nu a fost niciodată înregistrat ca soi în România. Vorbim de o creație biologică românească veche, care a fost actualizată prin muncă de cercetare”, a explicat și cercetătorul Costel Vînătoru.

Cum recunoaștem Usturoiul Benone

Usturoiul Benone este acoperit cu frunze pergamentoase. Are și marele avantaj că oferă condiții bune de păstrare. Din acest motiv, se desface mai greu decât cel din import.

În continuare, fermierul care cultivă Usturoiul Benone a precizat și cum poate fi recunoascut.

“Trebuie să aibă mustață. Îl recunoaștem după culoarea lui din interior. Cel din import nu are această culoare maronie. Este ori alb, ori maro foarte închis. Trebuie să aibă gustul dulce acrișor. Prețul recomandat de mine va fi de 15 lei cu TVA la raft. Acest usturoi se păstrează în condiții perfecte fără a avea probleme cu el cu încolțirea, nefiind necesară tratarea cu inhibatori de germinație”, a dezvăluit Valentin Jecu

Benone Sinulescu a murit pe 18 noiembrie 2021

Născut pe 24 mai 1937 la Siriu, în județul Buzău, Benone Sinulescu a fost un artist îndrăgit de toată România. De-a lungul timpului, a colaborat cu diverși artiști, printre care și Irina Loghin. În anii 2000, a acceptat să abordeze stilul etno-dance și a avut mare succes alături de formația Ro-Mania.

Benone Sinulescu a murit la data de 18 noiembrie 2021. Artistul a fost înmormântat în Cimitirul Eternitatea din Arad.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: