Redactia.ro
Home » Stil de viață » Nu mai arunca pielea de pui! Puțini știu adevărul despre această parte din carne

Nu mai arunca pielea de pui! Puțini știu adevărul despre această parte din carne

Pielea de pui este partea detestată de majoritatea oamenilor. Mulți aruncă pielea când mănâncă pui, fără să știe ce avantaje poate avea pentru sănătate. Medicii recomandă consumul ei și au descoperit exact efectele acesteia asupra sănătății.

Efectele nebănuite pe care le are pielea de pui

Recent, oamenii de știință au descoperit că aruncarea pielii de pui poate fi un obicei nesănătos atât pentru sănătatea noastră, cât și pentru mediu. Medicii spun că ar trebui să ne gândim de două ori înainte de a arunca această parte a puiului, pentru că nu ne putem închipui câte efecte benefice are.

Vezi și: Nu mai arunca frunzele de la ridiche! Nu te-ai fi gândit ce poți face cu ele

Pielea de pui conține colagen, o proteină care ajută la menținerea elasticității pielii și a țesuturilor conjunctive. În plus, colagenul poate ajuta la protejarea articulațiilor și la reducerea inflamației. Deși nu există multe cercetări privind efectele consumului de colagen din pielea de pui, unii medici spun că este bună pentru sănătatea noastră.

Pe de altă parte, aruncarea pielii de pui poate avea un impact negativ asupra mediului. În primul rând, aceasta contribuie masiv la poluarea mediului. În plus, producerea puiului are un impact semnificativ asupra mediului, astfel încât aruncarea pielii de pui poate contribui indirect la schimbările climatice.

La ce mai putem folosi pielea de pui

Multi cred că pielea de pui este grasă, dar adevarul este cu totul altul. O bucată de carne de pui cu piele are doar cu 50 de calorii mai mult decât una fără, o diferență evident mică.

În plus, pielea de pui conține grăsimi nesaturate, extrem de sănătoase pentru inimă. Aceasta scade tensiunea și nivelul de colesterol, deși mulți credeau că îl crește.

Un alt motiv pentru a nu arunca pielea de pui este acela că aceasta poate fi folosită pentru a face supă. Pielea de pui conține grăsime, care dă un gust special și o textură interesantă supelor și sosurilor. De asemenea, pielea de pui poate fi folosită pentru a face jambon sau pentru a umple coastele de porc, dar și în multe alte preparate.

Să arunci pielea de pui poate fi un obicei nesănătos și dăunător mediului. În loc să o aruncăm, putem să o folosim în dieta noastră, dar moderat, dar pentru pregătirea anumitor preparate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: