Redactia.ro
Home » Stil de viață » Nu mai spăla hainele la 40 de grade! Care este, de fapt, temperatura optimă pentru rufe

Nu mai spăla hainele la 40 de grade! Care este, de fapt, temperatura optimă pentru rufe

Nu mai spăla hainele la 40 de grade! Care este, de fapt, temperatura optimă pentru rufe

Spălarea hainelor poate părea ceva banal, pe care oricine îl poate face, dar se pare că lucrurile nu sunt atât de simple. Nu suntem tocmai atenți atunci când vine vorba despre curățarea garderobei noastre, deși ar trebui. Spălarea rufelor la o temperatură de 40 de grade este una comună, dar deloc potrivită. Află la ce riscuri îți expui hainele în acest sens.

De ce să nu speli hainele la 40 de grade

Spălarea hainelor nu necesită studii, dar nici nu poate fi făcută la întâmplare, dacă ținem la garderoba noastră. Multe persoane spală hainele la 40 de grade Celsius, fie pentru a economisi energie, fie pentru a proteja culorile. Cu toate acestea, există anumite motive pentru care spălarea hainelor la 40 de grade poate fi dăunătoare.

Unul dintre motivele pentru care nu ar trebui să optăm pentru această temperatură este faptul că ea nu e destul de ridicată pentru a ucide bacteriile și germeni care se acumulează pe haine. Astfel, germenii rămân acolo, mai ales în cazul hainelor expuse la zone cu multă murdărie sau purtate de persoane cu anumite afecțiuni de piele.

Cât de nocivă este spălarea hainelor la 40 de grade

Un alt motiv pentru care spălarea hainelor la 40 de grade Celsius nu este recomandată este faptul că poate duce la deteriorarea țesăturilor și la decolorarea culorilor. Majoritatea hainelor conțin fibre care se pot deteriora la temperaturi ridicate sau care se pot decolora în timpul spălării. Spălarea a 40 de grade poate reduce durata de viață a hainelor și poate duce la pierderea aspectului inițial, indicat ar fi să citiți eticheta hainelor înainte de a le așeza în mașina de spălat.

În plus, spălarea hainelor la 40 de grade Celsius poate fi ineficientă în eliminarea petelor persistente, cum ar fi cele de ulei, grăsime sau sânge. Aceste pete necesită o temperatură ridicată și o soluție specială de curățare pentru a fi îndepărtate în totalitate. În caz contrar, ele pot rămâne pe haine și pot fi destul de greu de îndepărtat mai târziu.

Spălarea hainelor la 40 de grade Celsius poate părea o opțiune economică și bună pentru a păstra culorile și țesăturile în stare bună, dar este fie insuficientă pentru a elimina bacteriile, fie provoacă deteriorarea hainelor. Prin urmare, este recomandat să spălați hainele la temperaturi mai ridicate, dar asta dacă țesătura o permite.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: