Redactia.ro
Home » Știri » Nu planta acest pom în curte! Se spune că atrage ghinionul în viața ta

Nu planta acest pom în curte! Se spune că atrage ghinionul în viața ta

Nu planta acest pom în curte! Se spune că atrage ghinionul în viața ta

Unele persoane cred foarte mult în superstiții și țin cont de ele în viața de zi cu zi. Se pare că există legende și în ceea ce privește plantele din grădina noastră, pomii pe care îi plantăm. Despre un arbore fructifer se spune că aduce ghinionul, motiv pentru care nu ar trebui să îl avem în curte.

Nu ține acest pom în grădina ta

Românii au fost dintotdeauna extrem de superstițioși, respectând cu sfințenie anumite tradiții vechi. Sunt foarte atenți, mai ales atunci când vine vorba despre ghinion, de care se feresc cât de mult pot. O legendă interesantă spune că un pom fructifer aduce ghinion, motiv pentru care nu ar trebui să existe în curtea noastră.

Vezi și: Obiectul din camera ta, care atrage ghinionul! Scapă de el imediat

În unele zone din mediul rural, oamenii obișnuiesc să îl planteze când are loc un eveniment în viața lor precum nunta, nașterea unui copil, chiar și moartea unei persoane dragi. Este vorba despre nuc, un pom pe care îl vedem în majoritatea curților, mai ales pentru că are dimensiuni mari și asigură umbră în grădină.

Se pare, însă, că  nucul ar aduce ghinion și necaz în familia celui care l-a plantat. În zone precum Oltenia sau Moldova se spune că, atunci când trunchiul pomului ar ajunge să aibă grosimea gâtului celui care l-a plantat, persoana respectivă ar înceta din viață.

De ce să nu plantezi un nuc

De asemenea, se spune că cei care stau prea mult la umbra unui nuc și îl și îngrijesc, vor muri prematur. Totuși, oamenii apreciază foarte mult acest pom, mai ales că le oferă răcoare în zilele toride de vară.

În plus, femeile duc frunze de nuc la biserică de Rusalii. Preotul le sfințește și se spune că acestea feresc orice locuință de spiritele rele și problemele de sănătate. Așadar, nu există un motiv real pentru care nu ar trebui să plantăm nuci în curte, dar superstițiile sunt suficiente pentru cei care cred în ele.

De asemenea, nici brazii nu sunt tocmai buni din punct de vedere energetic. Conform tradițiilor din Moldova, nu ar fi indicat să plantezi un brad în curte pentru că ar atrage paguba. În Sudul țării se spune că atrage boala asupra celui mai tânăr membru din familie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: