Redactia.ro
Home » Coronavirus » Nu uita de mască dacă pleci în vacanță! Revin restricțiile într-o cunoscută destinație turistică

Nu uita de mască dacă pleci în vacanță! Revin restricțiile într-o cunoscută destinație turistică

La doar o lună de la eliminarea obligativității măștii în stațiile închise, autoritățile din Cipru au reintrodus miercuri, 6 iulie, această restricție. Asta, pentru a combate pandemia de COVID-19, în contextul în care numărul infectărilor locale cu noul coronavirus a început din nou să crească, informează Reuters.

De vineri va intra în vigoare obligativitatea de purtare a măştii sanitare în spaţiile închise, a anunţat ministrul Sănătăţii din Cipru, Michalis Hadjipantela.

Nu uita de mască dacă pleci în vacanță! Revin restricțiile într-o cunoscută destinație turistică

Din cauza unor persoane care nu s-au protejat suficient, numărul de infectări a crescut brusc, a spus ministrul cipriot. În acest sens, experții din sănătate au recomandat purtarea măștii în spațiile închise.

La 1 iunie, Cipru anulase această măsură. Această ţară nu mai raportează în fiecare zi numărul noilor infectări. „Situaţia sanitară se află sub control”, a declarat ministrul Michalis Hadjipantela.

De la primul caz de infectare cu noul coronavirus, autoritățile din Cipru au raportat 1.075 de decese asociate COVID-19.

Numărul cazurilor COVID-19 a crescut în România

Numărul cazurilor COVID-19 este în creștere și în România, a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Cu toate acestea, ministrul spune că nu există motive de îngrijorare momentan. Asta, pentru că numărul de decese este scăzut, la fel și cel al pacienților internați la Terapie Intensivă.

Totodată, Rafila a spus că vârful noului ”mini-val sau val” va fi atins în prima săptămână a lunii august. Și asta ar fi varianta optimistă, potrivit ministrului Sănătății. Există și o variantă pesimistă, însă, aceea că vârful va fi atins la finalul lunii august-începutul lunii septembrie, cu 10.000 de cazuri zilnic, a mai notat Alexandru Rafila.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: