Redactia.ro
Home » Știri » Numărul cazurilor de pneumonie a crescut masiv în România

Numărul cazurilor de pneumonie a crescut masiv în România

În județul Sibiu, după o perioadă de scădere notabilă, se observă o tendință ascendentă în numărul persoanelor diagnosticate cu pneumonie în ultimele două săptămâni. Această creștere vine după ce, la finalul lunii februarie și începutul lui martie, fusese înregistrată o diminuare bruscă a cazurilor. Conform ultimelor date, în intervalul 11-17 martie, au fost raportate 427 de noi cazuri de pneumonie, marcând a doua săptămână consecutivă de creștere a acestora, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sibiu.

Numărul cazurilor de pneumonie a crescut masiv în România

În ceea ce privește distribuția pe grupe de vârstă, majoritatea cazurilor noi, 118 la număr, au fost înregistrate în rândul persoanelor cu vârste între 15 și 49 de ani. DSP Sibiu notează, de asemenea, o creștere a numărului de internări, ajungând la 148, cu cele mai multe cazuri înregistrate atât în rândul celor mai tineri, cu 30 de sugari internați, cât și al vârstnicilor, cu 46 de internări pentru persoane peste 65 de ani, potrivit news.ro.

„A crescut, de asemenea, şi numărul persoanelor internate (148), cele mai multe fiind tot la vârstele extreme: 0-1 an cu 30 de sugari spitalizaţi şi vârstnicii peste 65 de ani, cu 46 de internări”, transmit oficialii DSP Sibiu, conform sursei citate. 

Pe de altă parte, statistica județeană indică o scădere semnificativă a infecțiilor respiratorii, cu un total de 489 de cazuri în minus față de perioada anterioară, coborând de la 1.825 la 1.336 de cazuri. Grupa de vârstă 5-14 ani și cea 15-49 ani dețin fiecare aproximativ 32% din totalul cazurilor de infecții respiratorii.

„Datele privind cazurile internate sunt aproape identice”

Referitor la internări, situația rămâne relativ stabilă comparativ cu raportarea anterioară, cu un număr redus de 37 de internări, dintre care 36 au fost copii sub 14 ani, majoritatea fiind sugari de 0-1 an, cu 24 de internări.

Datele privind cazurile internate sunt aproape identice cu cele din raportarea precedentă, şi anume: un număr redus de internări (37), din care 36 au fost copii (grupa 0-14 ani), cei mai mulţi fiind sugari, 0-1 an (24 de copii internaţi)”, precizează sursa citată.

În ceea ce privește gripa, se menține trendul descendent, numărul de cazuri scăzând pentru a șaptea săptămână consecutiv, de la 22 la 15 cazuri, fără a fi necesare internări.

Din octombrie și până pe 17 martie, DSP Sibiu a înregistrat un total de 849 de cazuri de gripă, predominant virus gripal tip A, alături de 46.082 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare și 10.351 de cazuri de pneumonie.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: