Redactia.ro
Home » Știri » Numărul de decese raportat de autorități, fals? Voiculescu aruncă bomba la plecare

Numărul de decese raportat de autorități, fals? Voiculescu aruncă bomba la plecare

Numărul de decese raportat de autorități, fals_

Numărul de decese raportat de autorități, fals? Fostul ministrul a făcut dezvăluiri șocante înainte de a pleca de la cârma sănătății. Voiculescu a declarat că există diferențe mari între cifrele raportate față de cele cele reale în ceea ce privește decesele din cauza coronavirusului. Vineri a afirmat că a început o investigație în acest sens și îl invită pe Florin Cîțu să se uite, din nou, pe raportul deceselor.

Numărul de decese raportat de autorități, fals? Voiculescu aruncă bomba la plecare

Numărul de decese raportat de autorități, fals? În urmă cu două zile, Vlad Voiculescu a fost demis din funcția de Ministru al Sănătății. Premierul României a luat această decizie, după ce au avut loc mai multe incidente în spitalele din țară. Ulterior, Vlad Voiculescu a făcut dezvăluiri șocante cu privire la raportarea deceselor din cauza coronavirusului. Acesta susține că există diferențe fundamentale între cele raportate și cele reale.

Vineri, fostul ministru al Sănătății a precizat că a început o investigație în acest sens, pe care nu a finalizat-o și l-a invitat pe Florin Cîțu, ministrul interimar al Sănătății că cerceteze metodologia de raportate a deceselor. „Avem un ministru al Sănătăţii, care nu ştiu cat timp are, dar sunt câteva lucruri la care lucram, respectiv investigam. O să îl rog pe domnul ministru interimar, care ocupă de asemenea funcţia de prim ministru, să revadă metodologia făcută sub conducerea partidului dumisale anul trecut cu privire la raportarea deceselor din spitalele COVID-19. N-aş vrea să arunc cu numere, pentru că nu am reuşit să documentăm acest lucru, dar investigaţia noastră arată că există diferenţe fundamentale între numerele raportate şi cele reale”, a declarat Vlad Voiculescu într-o conferinţă de presă vineri.

Întrebat dacă este vorba despre cifre mai mici sau mai mari, politicianul a răspuns: „Vă spun că există o diferenţă, există indicii că există o diferenţă între decesele raportate într-o anumită platformă, în Corona-Forms, şi în datele pe care le primea raportate Ministerul Sănătăţii. (…) Mai puţine decese.Există o metodologie, nu acuz, nu lansez absolut nici o acuzaţie, există o metodologie care trebuie reevaluată, atâta tot. Vorbim despre o statistică şi o metodologie care trebuie clarificată.​ N-aş vrea să arunc cu numere, pentru că nu am reuşit să documentăm acest lucru, dar investigaţia noastră arată că există diferenţe fundamentale între numerele raportate şi cele reale.”, a mai spus Vlad Voiculescu.

Ce decizie a luat Voiculescu înainte de demisie

Vlad Voiculescu a semnat un protocol alături de ministrul Eduard Novak, delegat ministerului Tineretului și Sportului, prin care le permite sportivilor să fie testați cu teste rapide COVID19.„Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, și Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, au semnat ordinul comun nr.197/462/2021, care va permite folosirea testelor rapide pentru sportivi”, a anunțat MTS.

În conferința de vineri, Voiculescu le-a mulțumit cadrelor medicale pentru că își pun viața în pericol să-i salveze pe pacienți, dar și fostului secretar de stat Andreea Moldovan. De asemenea, fostul ministru s-a declarat îngrijorat pentru viitorul românilor. „M-am gândit mult la ce să vă spun. Mi-e teamă pentru oamenii din țara asta, pentru cei care au nevoie de ajutor, mi-e teamă pentru oamenii buni din sistem, care așteptau o schimbare, pentru cei care au văzut că nu mai e nevoie de argumente pentru a te elimina dacă superi prea tare sistemul„, a mai spus Voiculescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: