Redactia.ro
Home » Știri » O benzinărie din Beiuș a vândut un litru de benzină cu 11 lei/L. Explicațiile proprietarului pentru acest preț record

O benzinărie din Beiuș a vândut un litru de benzină cu 11 lei/L. Explicațiile proprietarului pentru acest preț record

Miercuri cozile la stațiile de alimentare cu carburanți au fost parcă interminabile, după ce românii s-au alarmat de o posibilă criză în România. Toate acestea s-au datorat unor zvonuri conform cărora prețul în toată țara pentru carburanți ar putea depăși în zilele următoare pragul de 10 lei/litru, după ce o benzinărie din Beiuș a vândut cu 11 lei/ litru miercuri. Proprietarul a explicat ulterior de ce a existat această creștere bruscă. 

O benzinărie din Beiuș a vândut un litru de benzină cu 11 lei/L. Explicațiile proprietarului pentru acest preț record

Izbucnirea războiului din Ucraina, precum și sancțiunile impuse de puterile lumii Rusiei au dat naștere unor situații cu care Europa nu s-a mai confruntat până în acest moment. În timp ce gazele naturale și petrolul a atins un preț record în ultimele zile, s-a speculat că în România prețul unui litru de benzină va depăși curând pragul de 11 lei.

Isteria s-ar fi pornit în întreaga țară după ce știrea care prezenta prețurile afișate la o benzinărie din Beiuș au devenit virale. În scurt timp, oamenii au format cozi imense la stațiile de alimentare din România, unde și-au făcut plinul de teama scumpirilor ce ar urma să vină. La toate acestea au contribuit și zvonurile apărute în spațiul public conform cărora carburanții ar urma să aibă un nou record.

Proprietarul benzinăriei din Beiuș a explicat ulterior de ce a vândut carburanții la un asemenea preț. El a achiziționat din depozit carburantul cu 8,6 lei litrul, în condițiile în care la pompă vindea cu 7,6 lei. În continuare, bărbatul a mai adăugat faptul că a cumpărat cu acest preț, întrucât „mâine” va ajunge și la 10 lei litrul.

„Am fost obligat să scumpesc pentru că am cumpărat mai scump. Am cumpărat din depozit carburantul cu 8,6 lei litrul, în condiţiile în care eu până acum la pompă l-am vândut cu 7,6! Mi-au zis că dacă nu-mi convine să nu iau. Şi aşa am o cisternă pe care nu mi-au umplut-o! Mâine va fi şi mai scump, am înţeles că va fi 10 lei litrul”, a explicat Daniel Degău, administrator şi unul din patronii firmei Desira Impex, care mai deţine şi două benzinării partenere Rompetrol

Mesajul Ministrului Energiei pentru români despre posibila criză a carburanților

În condițiile în care românii au fost foarte alarmați de o posibilă criză a combustibilului în țara noastră, Ministrul Energiei a fost nevoit să adreseze subiectul și să risipească orice temere. El a explicat că România dispune de resurse în acest moment, motiv pentru care o creștere atât de mare a prețurilor nu ar fi posibilă.

„România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanţi în benzinării. Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanţii Rompetrol şi ai OMV Petrom şi am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere şi vor asigura livrările către clienţi. Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică şi să stea la cozi. Avem suficiente stocuri! Am discutat cu cele două mari companii, OMV şi Rompetrol, şi nu există posibilitatea unor creşteri de preţuri speculative. Există garanţii certe că nu vor avea loc aceste majorări de preţuri. Este posibil ca doar în cazul uneia dintre companii să fie vorba despre o creştere de 15 bani pe litru”, a afirmat Virgil Popescu la Pro TV.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: