Redactia.ro
Home » Știri » O boală necunoscută a apărut în India. Sute de oameni sunt afectați din cauza simptomelor severe

O boală necunoscută a apărut în India. Sute de oameni sunt afectați din cauza simptomelor severe

Spre final de an, India se confruntă cu o boală necunoscută. Simptomele ei sunt severe și zilnic, sute de oameni ajung pe paturile de spital. O persoană deja a murit după ce a avut: greață, criză convulsivă și stare de inconștiență.

O boală necunoscută a apărut în India

Spre final de an, India se confruntă cu o boală necunoscută, asemeni orașului Wuhan, din China,  care în decembrie 2019 începea lupta cu noul coronavirus, fără să-i cunoască identitatea. Boala necunoscută din India, mai exact din sudul statului Andhra Pradesh, provoacă, zilnic, sute de victime, care sunt transportate la spital. O persoană deja a murit din cauza afecțiunilor, transmite spynews.ro.

Simptomele bolii necunoste din India sunt destul de severe: greață, crize convulsive și chiar inconștiență. Astfel, potrivit cifrelor raportate de autoritățile indiene, pană acum în sudul statului Andhra Pradesh, din India, cel puțin o persoană a murit, iar alte 227 au avut nevoie de internare în spital.

Indieni bolnavi, în spital

Boala necunoscută din India a apărut în weekend

În acest weekend a fost depistat faptul că India se confruntă cu o boală necunoscută. Sutele de persoane care au ajuns la spital din cauză că se simțeau rău au fost testate pentru noul coronavirus, dar rezultatul le-a ieșit negativ, potrivit spuselor ministrul Sănătății din statul Andhra Pradesh,  Alla Kali Krishna Srinivas.

Boala din India afectează copiii

Un medic de la spitalul unde sunt internați sutele de pacienți, spune că printre victime sunt și copii. Aceștia au început să vomite, după ce au acuzat arsuri în zona ochilor. Acestea le-ar fi provocat stare de leșin și criză convulsivă.

„Oamenii care s-au îmbolnăvit, în special copiii, au început să vomite, după ce s-au plâns de arsuri în zona ochilor. Unii dintre ei au leșinat sau au avut crize convulsive”, a declarat un medic de la Spitalul guvernamental Eluru pentru ziarul Indian Express.

Din cele 227 de persoane care au ajuns la spital, 70 dintre ele au fost deja externate. La fața locului au fost trimise și echipe de experți pentru a vedea de unde a pornit totul. Ministrul Sănătății din statul respectiv a precizat că, în urma probelor de sânge, nu sunt elemente care să identifice vreo urmă de infecție virală. Se va face, însă, o analiză mai amănunțită în laboratoare.

”Am exclus contaminarea apei sau poluarea aerului drept cauză, după ce oficialii au vizitat zonele în care oamenii s-au îmbolnăvit. (…). Este o boală misterioasă și doar analiza de laborator va dezvălui ce este”, a spus acesta.

India este a doua țară din lume care este cea mai afectată de coronavirus. Peste nouă milioane de oameni sunt infectați. În statul statul Andhra Pradesh, acolo unde se manifestă boala necunoscută, sunt înregistrate 800.000 de cazuri de Covid-19. Statul este a treia zonă din India, cu cele mai multe persoane îmbolnăvite cu SARS-Cov2.

Între timp, este aproape un an de când în lume s-a auzit de coronavirus. În Wuhan, China, apăreau deja primele victime ale virusului care era necunoscut și uimea cu rapiditatea cu care se răspândea. Acum, autoritățile din China neagă faptul că SARS-COV2 ar fi apărut la ei în țară. Ele dau vina pe Italia sau subcontinentul Indian.

”Deși China a fost prima care a raportat cazuri, nu înseamnă neapărat că virusul este originar din China. Urmărirea originii este un proces continuu care poate implica mai multe țări și regiuni”, a declarat Zhao Lijian, ministrul de Externe chinez.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: