Redactia.ro
Home » Știri » Un an de la primul caz de Covid în Wuhan. China neagă originea coronavirusului

Un an de la primul caz de Covid în Wuhan. China neagă originea coronavirusului

La aproape un an de când coronavirusul a apărut în lume, pentru prima oară în Wuhan, China încă pune sub semnul întrebării originea virusului care atunci era necunoscut și omora mii de oameni cu rapiditate.

China se întreabă de unde a apărut coronavirusul

Este aproape un an de când în lume a apărut un virus de ”nicăieri” și a început să omoare milioane de oameni. Specialiștii din Wuhan, primul oraș de pe Glob afectat de coronavirus, încă se întreabă de unde a apărut Covid-19, informează Gândul.ro

Ziarul oficial People’s Daily a susținut într-o postare pe Facebook de săptămâna trecută că „toate dovezile disponibile sugerează că noul coronavirus nu a apărut din Wuhan, centrul Chinei”. Publicația l-a citat pe Zeng Guang, fost epidemiolog șef la Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor. Zeng Guang spune că deși Wuhan este locul unde s-a depistat pentru prima oară acest virus, nu înseamnă că de acolo a pornit totul.

”Wuhan a fost locul unde a fost detectat pentru prima dată coronavirusul, dar nu reprezintă originea sa”, scrie publicația citându-l pe Zeng Guang, fost epidemiolog șef la Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor.

Zeng Guan este susținut de un purtător de cuvânt al ministerului de Externe chinez,  Zhao Lijian. Acesta a fost întrebat despre rapoartele mass-media care arată că originea coronavirusului ar fi din afara Chinei. El a declarat că este important să se facă distincția între locul unde a fost detectat pentru prima și locul unde a apărut.

”Deși China a fost prima care a raportat cazuri, nu înseamnă neapărat că virusul este originar din China. Urmărirea originii este un proces continuu care poate implica mai multe țări și regiuni”, a declarat Zhao Lijian într-un briefing.

Primul caz de covid în subcontinentul indian?

Oamenii de știință chinezi fac cercetări, după cercetări. Au trimis chiar o lucrare pentru publicare către Lancet care susține că „Wuhan nu este locul în care s-a transmis pentru prima dată SARS-CoV-2 de la om la om”, și că primul caz a apărut în  subcontinentul indian”.

Oamenii de știință occidentali îi contrazic pe chinezi

În timp ce oamenii de știință chinezi încearcă să demonstreze că originea coronavirusului este din altă parte, oamenii de știință occidentali nu îi consideră credibili.Michael Ryan, directorul programului de urgență pentru sănătate la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a spus că este „foarte speculativ” să susțină că originea bolii nu este din China.

”Este clar, din perspectiva sănătății publice, că începi investigațiile acolo unde au apărut pentru prima dată cazurile umane”, a declarat acesta într-o conferință de presă de la Geneva.

Coronavirusul a apărut pentru prima oară în Italia?

În ultima vreme, sunt zvonuri că primul caz de coronavirus ar fi apărut în Italia. Profesorul Jonathan Stoye, virolog la Institutul Francis Crick din Londra a declarat că rapoartele conform cărora noul coronavirus circula în Italia în toamna anului 2019, pe baza eșantioanelor dintr-o unitate de cancer,par „slabe”, 

”Datele serologice [din Italia] pot fi explicate cel mai probabil prin anticorpi cu reacție încrucișată îndreptate împotriva altor coronavirusuri”, a subliniat specialistul.

Experții neagă contaminarea virusului de pe ambalajele alimentelor congelate

Cu toate că s-au găsit urme de coronavirus pe ambalajele alimentelor congelate, oamenii de știință neagă acest aspect. Se suține ideea transmiterii  în timpul respirației.

Un test pozitiv „nu indică virusul infecțios, ci doar că anumite urme de virus este prezent pe acea suprafață. Nu am văzut date convingătoare că SARS-CoV-2 pe ambalajul alimentar prezintă un risc semnificativ de infecție.”, a declarat Andrew Pekosz de la Școala de Sănătate Publică Bloomberg de la Universitatea Johns Hopkins pentru AP.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: