Redactia.ro
Home » Sport » O campioană s-a sinucis! A fost abuzată ani de zile

O campioană s-a sinucis! A fost abuzată ani de zile

campioana moarta, Choi Suk- hyeon

Choi Suk-hyeon, medaliata cu bronz la proba de triatlon la Campionatele Asiatice de Juniori din 2015 și-a pus capăt zilelor. Sportiva a lăsat familiei un ultim mesaj. Am fost bătută atât de violent…”

Choi Suk- hyeon nu a mai suportat umilințele la care era supusă de către antrenorii săi. Tragicul eveniment s-a petrecut în cantonamentul din Bursan. De-a lungul timpului, sportiva din Coreea de Sud a făcut nenumărate plângeri și a cerut ajutorul autorităților, dar nimeni nu a intervenit. Ultima plângere a fost depusă chiar în luna aprilie la Comitetul Olimpic din Coreea de Sud.
După moartea lui Choi Suk- hyeon în presă au apărut o serie de înregistrări de unde reiese clar că era bătută și abuzată psihic. În una dintre înregistrări se aude o voce de bărbat care strigă ”Tu! Vino aici! Tacă-ți gura”, apoi sunetul unei palme.

Umilințele prin care trecea zilnic

Fata ținea și un jurnal în care scria în fiecare zi ce i se întâmplă. Din acesta au fost făcute publice câteva fragmente. Sportiva scria că mai bine ar muri decât să fie ”bătută ca un câine”. Choi Suk- hyeon a mai scris și cum a fost pedepsită pentru că avea probleme cu greutatea. A fost obligată să mănânce pâine în valoare de 150 de euro și apoi bătută.

Mesajul lăsat familiei

Ultimul mesaj pe care l-a lăsat a fost pentru mama sa. Mai mult a rugat-o să-l facă public.

”Am fost bătută atât de violent… Plâng în fiecare zi”, a scris Choi Suk- hyeon.

După moartea tinerei de doar 22 de ani sungurul lucru pe care l-a făcut Comitetul Olimpic a fost să trimită un mesaj.

”E regretabil că s-a întâmplat așa ceva, chiar dacă facem eforturi să prevenim violența și atacurile sexuale. Încercăm să protejăm atleții”, este mesajul Comitetul Olimpic de la Seul.

În urmă cu proximativ un an, un alt caz a fost intens mediatizat. Jucătoarea de tenis, Kim Eun-hee a declarat că a fost violată de antrenorul ei. În plus mai multe patinatoare au făcut plângere după ce au fost agresate psihic și sexual.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: