Redactia.ro
Home » Știri » O clădire-monument din București s-a prăbușit. Când a fost construită și cum arăta înainte

O clădire-monument din București s-a prăbușit. Când a fost construită și cum arăta înainte

GALERIE FOTO (2) O clădire-monument s-pa prăbușit

O clădire-monument din București s-a prăbușit miercuri seară pe o stradă din centrul orașului. Monumentul istoric datează din anii 1920 și pentru că nu a fost consolidată s-a transformat într-un morman de gunoi. 

O clădire-monument din București s-a prăbușit

Miercuri noaptea o clădire-monument din București s-a prăbușit. Din fericire nu era locuită și nimeni nu a fost rănit, însă autoritățile au evacuat locatarii din clădirea vecină pentru a elimina risculca și aceasta să se prăbușească.

 ”Am fost solicitați să intervenim în strada Iuliu Balasch. Am găsit o clădire parțial prăbușită, cu elemente de construcție căzute pe stradă. Am procedat la evacuarea a șase persoane din clădirea învecinată, am balizat zona”, a declarat Remus Liviu Rupa, șef birou Grupul Special de Salvatori ISUBIF.

Potrivit stirileprotv.ro, acest monument istoric s-a prăbușit din cauza faptului că este foarte vechi și nu a fost consolidat, iar de câțiva ani reprezenta o amenințare pentru trecători.

Clădire monument prăbușită
Clădire monument din București

 ”Am auzit bubuitura, pac, imediat când am ieșit era toată strada plină de praf, nu se vedea absolut nimic, ne-am uitat, clădirea căzută. E foarte veche, foarte veche. Eu-s de cinci ani aici, dar n-am văzut pe nimeni”, a declarat un martor pentru stirileprotv.ro.

În București sunt sute de clădiri vechi

Clădirea se afla vizavi de Teatrul Evreiesc de Stat și  lângă Biserica Udricani. Casa, considerată monument istoric, a fost construită prin anii 1920, având parter și etaj, însă din păcate, nu a mai fost renovată de foarte mult timp și nu era locuită. Proprietarii ar fi vrut să o vândă, însă au întâmpinat probleme birocratice.

În Capitală există sute de clădiri vechi care riscă să se prăbușească la un cutremur major. Cele mai multe dintre ele sunt situate în centrul orașului și multe dintre acestea sunt declarate monument istoric, astfel demolarea este ilegală. Din acest motiv, proprietarii sunt obligați să le lase să se prăbușească singure pentru a putea construi apoi pe terenurile respective alte clădiri noi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: