Redactia.ro
Home » Știri » O creatură marină rară a fost descoperită în apele din Taiwan. Se spune că prevestește dezastrele naturale

O creatură marină rară a fost descoperită în apele din Taiwan. Se spune că prevestește dezastrele naturale

peste vasla

Conform unei știri de pe CNN, în apele puțin adânci din apropierea coastei de nord-est a Taiwanului, a fost observat un pește vâslă uriaș. Acest pește, cunoscut și sub numele de „peștele cutremur” în tradițiile asiatice, este asociat cu prevestirea unui tsunami.

O grămadă de legende care prevestesc dezastre sunt legate de peștele vâslă

Conform legendelor japoneze, peștii vâslă se apropie de plaje înaintea cutremurelor sau a tsunami-urilor, însă oamenii de știință sunt de părere că nu există o dovadă concretă care să confirme acest fapt. Creatura, parcă desprinsă din filmele science-fiction, a fost identificată recent în largul coastei Taiwanului.

Într-un videoclip care a devenit viral, publicat inițial de instructorul de scufundări Wang Cheng-Ru în luna iunie, este suprinsă întâlnirea unor scafandri cu un pește de mare adâncime în ape puțin adânci, în largul coastei districtului Ruifang, situat în colțul de nord-est al insulei. În imaginile capturate, peștele pare să fie rănit. „Multe animale uimitoare pot fi găsite în largul coastei de nord-est a Taiwanului… dar aceasta a fost prima mea întâlnire cu un pește vâslă uriaș„, a declarat Cheng-Ru pentru Newsweek.

Uriașul pește vâslă este o apariție extrem de rară, deoarece trăiește în mod obișnuit la adâncimi cuprinse între 200 și 1000 de metri.

Peștele vâslă poate să ajungă la o greutate de peste 600 de kilograme

Această specie, recunoscută prin trăsăturile sale distincte și absolut fascinante, prezintă un corp acoperit cu guanină argintie și poate fi întâlnită în toate oceanele globului, cu excepția zonelor arctice.

Potrivit Guinness World Records, peștele vâslă este considerat cel mai lung pește osos din lume. Un exemplar cu adevărat special a fost capturat în 1963 în New Jersey, având o lungime de 15 metri, iar în 1885, în Maine, a fost prins un exemplar cu o greutate de 600 de kilograme.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: