Redactia.ro
Home » Știri » O elevă a luat 3 la Evaluarea Națională, iar după contestații a primit 8,25. Cum a reacționat mama fetei când a aflat

O elevă a luat 3 la Evaluarea Națională, iar după contestații a primit 8,25. Cum a reacționat mama fetei când a aflat

A primit nota mai mare dupa contestatii

O elevă din Galați, care a susținut Evaluarea Națională, a avut un șoc atunci când a aflat ce notă a luat la Matematică: 3. A fost foarte afectată și a depus contestație. După acest pas, surpriză…Absolventa a fost notată cu 8,25. Diferența este uriașă, așa că părinții ei s-au revoltat. Cazul a fost făcut public și chiar și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a reacționat.

O elevă a luat 3 la Evaluarea Națională, iar după contestații a primit 8,25. Cum a reacționat mama fetei când a aflat

Maria Alexia este numele elevei care se confruntă cu o astfel de situație. Adolescenta este cunoscută pentru eminența sa și nu se aștepta să fie notată cu 3 la Matematică. După ce a primit nota 8,25, în urma contestației, mama fetei a cerut anchetă la unitatea de învățământ unde s-a corectat lucrarea.

”Fetiţa mea a fost mereu un copil de 9 şi 10, cuminte, bun, muncitor, care nu a pus niciodată probleme. De asta şocul a  fost, probabil, şi mai mare. Când a ieşit din examen, ştia cu aproximaţie ce notă va obţine. S-a consultat şi cu doamna profesoară de matematică. Ştia unde a greşit, nu s-a aşteptat să primească nota 3. Am fost şocaţi, am simţit că ne fuge pămânul de sub picioare. Iniţial am crezut că am băgat alt cod, am repetat de mai multe ori operaţiunea. Fetiţei nu îi venea să creadă. Doar afirma: asta nu e nota mea, asta nu e nota. A fost o traumă. Şocul şi emoţiile au fost foarte mari”, povesteşte Roxana Necula, mama elevei, scrie Adevărul.

De cum au văzut nota inițială, părinții fetei, dar și aceasta, și-au dat seama că trebuie să fie o eroare la mijloc. Mama minorei este de părere că ”cei care au făcut această eroare ar trebui daţi afară din învăţământ”

„Am depus contestaţie. Noi eram conştienţi că era o greşeală, o eroare, însă trebuia să avem şi dovada. Ar fi trebuit să ne bucurăm, nu să trecem prin asfel de emoţii şi să aşteptăm şase zile rezultatul contestaţiei. La nivel naţional, înţeleg că este cea mai mare diferenţă semnalată. Cei care au făcut această eroare ar trebui daţi afară din învăţământ, nu ar mai trebui să fie lăsaţi să profeseze. Ar putea face astfel de erori şi la clasă”, a mărturisit mama fetiţei.

Cum a reacționat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, în acest caz

Ministrul Educației a spus că se va lua o decizie despre cum vor fi sancționați toți cei care au corectat greșit lucrarea la matematică a fetei din Galați.„Este o problemă pe care o avem în atenţie şi vom lua în cel mai scurt timp şi măsurile care se impun. (…)Cei care au făcut astfel de erori de trei puncte şi jumătate îmi place să cred că nu vor mai corecta niciodată,” a declarat Sorin Cîmpeanu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: