Redactia.ro
Home » Știri » O femeie din Tărgoviște a trăit clipe de groază. Femeia a alertat serviciul de urgență 112

O femeie din Tărgoviște a trăit clipe de groază. Femeia a alertat serviciul de urgență 112

Într-un incident neobișnuit petrecut în Târgoviște, o femeie a descoperit un șarpe în garajul din curtea sa. Descoperirea a avut loc în cartierul Priseaca și a determinat-o pe femeie să solicite ajutorul autorităților imediat.

Cum a decurs intervenția jandarmilor

În momentul în care femeia a observat șarpele, ascuns printre cutiile din garaj, a sunat de urgență la 112. Jandarmii s-au deplasat rapid la fața locului și au reușit să îndepărteze reptila fără incidente majore. Reptila, care nu era veninoasă, a fost eliberată ulterior într-o zonă cu vegetație, conform procedurilor standard de siguranță.

Această intervenție promptă subliniază importanța colaborării dintre cetățeni și autorități în gestionarea situațiilor de urgență. Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița a transmis ulterior un comunicat prin care îndeamnă cetățenii să evite contactul cu astfel de animale și să solicite ajutor specializat pentru a asigura siguranța atât a oamenilor cât și a animalelor implicate.

Alte cazuri similare în România

Incidentul din Târgoviște nu este singular, astfel de situații fiind raportate și în alte zone ale țării. De exemplu, recent, în județul Mehedinți, o familie a găsit un șarpe în dormitorul lor, iar un alt caz a implicat găsirea unei reptile de doi metri în cotețul găinilor. În ambele situații, jandarmii au intervenit rapid pentru a rezolva problema și pentru a liniști comunitatea.

Aceste incidente demonstrează că întâlnirile cu reptile în mediul urban nu sunt atât de rare pe cât s-ar crede, iar pregătirea și reacția rapidă a autorităților sunt esențiale pentru a gestiona eficient astfel de situații.

Recomandările autorităților pentru cetățeni

Autoritățile au reiterat câteva sfaturi importante pentru cetățenii care se confruntă cu astfel de descoperiri. În primul rând, este esențial să nu se apropie de reptilă și să evite orice tentativă de a o captura sau de a o îndepărta pe cont propriu. În schimb, cetățenii sunt sfătuiți să apeleze imediat la numărul de urgență 112 și să urmeze instrucțiunile oferite de operatori.

Jandarmii au echipamente specializate și sunt pregătiți pentru a gestiona astfel de situații, asigurându-se că reptila este îndepărtată în siguranță și eliberată într-un mediu natural adecvat. Comunicarea promptă cu autoritățile nu doar că asigură protecția personală, dar contribuie și la conservarea faunei locale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: