Redactia.ro
Home » Știri » O fetiță de 11 ani din Iași, la un pas de tragedie. Copila a încercat să-și ia viața

O fetiță de 11 ani din Iași, la un pas de tragedie. Copila a încercat să-și ia viața

O fetiță de 11 ani din Iași, la un pas de tragedie. Copila a încercat să-și ia viața

O fetiță de 11 ani din Iași, la un pas de tragedie. Copila a încercat să-și ia viața. Iată detaliile!

O fetiță de 11 ani din Iași, la un pas de tragedie

Într-o perioadă marcată de suferință și îngrijorare, o altă dramă cutremură România. O fetiță de numai 11 ani, elevă în clasa a V-a la Colegiul „Emil Racoviță” din Iași, a fost la un pas să-și pună capăt vieții printr-o tentativă de sinucidere îngrozitoare. Evenimentul tragic a avut loc recent și a provocat un șoc în comunitatea locală și la nivel național.

În conformitate cu informațiile furnizate de News.ro și r3media.ro, fetița a încercat să-și pună capăt zilelor aruncându-se de la etajul clădirii școlare. Din fericire, ea a supraviețuit și a fost imediat transportată la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași pentru îngrijiri medicale.

Copila a încercat să-și ia viața

Potrivit declarațiilor purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași, Antonina Bliorț, tentativa de sinucidere a avut loc după încheierea programului școlar, în urma participării copilului la un opțional. Autoritățile au fost alertate imediat și Serviciul de Ambulanță a intervenit rapid. Fetița era conștientă când a fost preluată, iar un reprezentant al ISJ se află la școală pentru a investiga circumstanțele în care s-a produs acest eveniment șocant.

„În urma unui apel la 112 pentru o fetiţă căzută de la etajul al II-lea am trimis maşina de Terapie Intensivă SMURD Iaşi care a găsit fetiţa cu traumatism la nivelul bazinului, posibil o fractură de bazin, traumatism la nivelul feţei, epistaxis şi mai multe contuzii. Stabilă însă hemodinamic şi conştientă: a fost preluată s-a început tratamentul şi a fost transferată la UPU Sf. Maria unde va avea nevoie de tratament de specialitate. Este o fetiţă căzută de la Liceu, din Nicolina, de la un colegiu naţional din Iaşi, se afla la şcoală”, a declarat prof.dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD Iaşi.

Încă nu se cunosc cu exactitate motivele care au condus la această tentativă de sinucidere, dar autoritățile și școala se angajează să ofere sprijin și consiliere atât copilului, cât și familiei sale în această perioadă dificilă.

Două adolescente din Lupeni s-au aruncat 20 de metri în gol

Această tragedie survine la numai câteva zile după ce alte două adolescente în vârstă de 15 ani, din Lupeni, județul Hunedoara, s-au sinucis, aruncându-se în gol de la peste 20 de metri. Mesajele postate de ele pe platforma de socializare WhatsApp au arătat suferința și frustrarea generate de bullying-ul și agresiunile la care au fost supuse.

Aceste evenimente extrem de tragice vin într-un context în care România a fost martora unui număr alarmant de sinucideri la copii și tineri în ultima lună. Un tânăr de 16 ani din Târgu Jiu s-a aruncat în apele Jiului, iar un copil de 13 ani din același oraș a recurs la sinucidere în propria baie.

Este important să înțelegem că fenomenul sinuciderilor la copii și tineri este o problemă extrem de gravă și urgentă în societatea noastră. Acesta poate fi atribuit secularizării societății, dar și problemelor sociale cauzate de politici economice adoptate de decidenți. Cu toate acestea, trebuie să acționăm cu hotărâre pentru a preveni astfel de tragedii și pentru a oferi sprijin și consiliere celor care se confruntă cu astfel de gânduri disperate.

Statisticile arată că România se află pe locul 15 în Europa la capitolul sinuciderilor la tineri, la egalitate cu țări precum Germania și Olanda. Cu toate acestea, eforturile pentru a reduce acest fenomen trebuie să continue, iar societatea trebuie să fie mai conștientă de problemele de sănătate mentală și de necesitatea sprijinului pentru cei aflați în criză.

Într-o perioadă în care copiii și tinerii se confruntă cu presiuni din ce în ce mai mari, este esențial ca familia, școala și societatea în ansamblu să se implice activ pentru a oferi suport și ajutor în lupta împotriva sinuciderilor în rândul acestora. Nu trebuie să mai așteptăm noi tragedii pentru a acționa; trebuie să fim proactivi și empatici în fața suferinței celor din jurul nostru.

 

Sursa foto: ziaruldeiasi.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: